În această săptămână, va fi stabilit operatorul de transport și distribuție a energiei termice în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat, miercuri,  asigurări că cele aproape 20.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare a Sucevei vor avea în această iarnă căldură și apă caldă. În cursul acestei săptămâni va fi desemnat un operator care să se ocupe de transportul și distribuția energiei termice.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul-șef al orașului a explicat că în acest moment se poartă negocieri ferme cu cele trei firme care au depus oferte pentru preluarea serviciului de transport și distribuție a energiei termice ca urmare a falimentului societății Termica.

caldura calorifer

La masa negocierilor cu municipalitatea suceveană se află firmele Thermonet, Transagent şi Veolia.

„Vom face o negociere în interesul sucevenilor și al municipalității”, a spus Lungu, dând asigurări că locuitorii orașului vor avea căldură și apă caldă în această iarnă.

El a mai declarat că în această săptămână comisia de negocieri va trebui să tragă concluziile în privința ofertelor, astfel încât la data de 1 septembrie să fie desemnat operatorul de transport și distribuție a energiei termice.

„Fiecare ofertă are avantaje și dezavantaje. Dacă discutăm de tarif sau de investițiile pe care le face, cele care sunt pe partea de investiții mai mari, pe termen mai lung, au tarife mai mari. Cele care nu fac investiții au tarife mai mici”, a mai spus Lungu.

Primarul Sucevei a subliniat faptul că deși unii ofertanți au venit cu propunerea de reabilitare a rețelelor termice prin fonduri europene, acest lucru este de datoria municipalității. Cu toate că rețelele termice sunt concesionate, acestea rămân în proprietatea municipalității, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de