Generația 1985 a Liceului Industrial Minier din Gura Humorului, întâlnire emoționantă după 30 de ani


Intră acum și în grupul de

colegiul alexandru cel bun gura humorului (1)

La Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului ziua de 22 august 2015 a fost specială şi ce a predominat a fost emoţia revederii profesorilor din liceu şi a colegilor de clasă, după 30 de ani pentru unii, după 20 pentru cei prezenţi la Revederea de 10 ani. Este vorba despre clasa a 12-a A, împărţită în Matematică-fizică şi Matematică-mecanică. Din păcate, dintre profesorii din liceu au lipsit majoritatea dar, din respect pentru tot ce au însemnat aceştia în devenirea generaţiei 1985,  îi voi menţiona. Este vorba despre următorii profesori: Lucaci Dimitrie(limba română), Cuza Mihai (matematică), Popa Silvestru(istorie), Grigoraş Viorel(desen tehnic), Moroşan Ecaterina(geografie), Lazăr Doina(filosofie), Grigoraş Mariana(limba engleză), doamnele profesor Şuhani şi Lupei (limba rusă, respectiv limba germană).

Din fericire au fost şi doamne profesoare prezente în aula actualului colegiu Alexandru cel Bun, Liceu Industrial Minier în 1985, la absolvire, doamna dirigintă Ucraineţ Stela(fizică) şi doamna Mariana Zup(chimie). Şi domnul profesor Ciotău Constantin(educaţie fizică)a fost alături de colegii din 12A.

colegiul alexandru cel bun gura humorului (2)

Dintr-o clasă de 38 elevi au lipsit motivat doi băieţi care au plecat spre o lume a întunericului şi a răcelii, Dobre Sorin şi Huţuleac Cătălin. Tot din motive diverse nu au fost prezenţi 14 colegi, aflaţi în străinătate sau nu. Cei 22 de colegi care s-au reîntâlnit după 20 de ani sau chiar după 30, au trăit intens cursul festiv deschis de doamna director Ursaciuc Mihaela, citirea catalogului, au aflat mai multe despre ceilalţi şi s-au întors în timp puţin, cu ajutorul unui film bazat pe fotografii alb negru primite de la colegi. S-a râs mult, s-a simţit lumea bine, iar în partea a doua, la un grătar în mijlocul naturii, însoţiţi de doamna dirigintă şi de domnul profesor Ciotău, s-au apropiat unii de alţii şi s-au regăsit. Au fost momente unice şi s-au făcut deja planuri pentru revederea de anul viitor.

colegiul alexandru cel bun gura humorului (3)

Pentru toate generaţiile actuale astfel de momente ar putea fi modele de bun simţ, de politeţe, de umor adevărat şi de muzică bună. Băieţii au pregătit mâncarea, fetele au bucătărit şi ele, DJ ii au făcut atmosferă iar vremea a fost prielnică şi a adunat colegii şi a doua zi. Din Gura Humorului, Piteşti, Braşov, Suceava, din Austria şi Germania, colegii au venit cu familia completă, cu copiii şi chiar cu părinţii care au dorit să –i revadă pe toţi.

Cuvintele doamnei diriginte Ucraineţ Stela ar putea să concluzioneze cel mai bine momentele trăite în perioada 22-24 august 2015: „ Mă bucur tare că aţi rămas copii”.

 

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava


Intră acum și în grupul de