Apel al CAS Suceava pentru asiguratii din judet


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat al CAS Suceava, semnat de presedintele institutiei, Cristina Iordachel, se arata ca in cursul discutiilor s-a subliniat faptul ca “exista fonduri suficiente pentru a asigura medicamente compensate si gratuite “ si, de aceea, CAS Suceava a facut un apel catre persoanele asigurate din judetul Suceava in care s-a solicitat sprijinul acestora.

“Solicitam sprijinul asiguratilor pe doua directii: Sa respecte programarile pe care le au la medicii de familie si la medicii de specialitate care le elibereaza retete pentru medicamente compensate si gratuite si in acest mod vom reusi sa desfiintam treptat ,,istoricele cozi”.Sa solicite la farmacii condica de sugestii si reclamatii in cazul in care li se refuza eliberarea medicamentelor gratuite sau compensate pe motivul lipsei de fonduri si sa faca mentiunea ,,nu am beneficiat de eliberarea retetelor compensate si gratuite din lipsa de fonduri”, sa mentioneze data si ora solicitarii, datele personale si o modalitate de contactare (nr. de telefon) si sa solicite farmacistului de serviciu sa contrasemneze aceasta mentiune. In momentul raportarii la CAS Suceava a serviciilor efectuate, farmacistii vor prezenta aceste condici si noi vom reusi sa avem o informare corecta din teritoriu asupra necesitatii reale privind fondurile pentru medicamente”, se arata in comunicatul CAS Suceava.

Totodata, s-a solicitat sprijinul asiguratilor pentru reactualizarea listei de asteptare pentru acordarea medicatiei cu Interferon pentru tratamentul afectiunii de hepatita cronica virala.

“In acest sens, solicitam asiguratilor care au depus documentatia pentru a beneficia de medicatie cu Interferon si a caror investigatii au depasit un an, sa depuna la CAS Suceava (Str.Prof. Morariu Leca, nr.17C), la Serviciul Medical, pana la data de 25.08.2005, documentatia medicala reactualizata, care sa cuprinda: hemograma, TGP/TGO, markeri virali, viremie, punctie biopsie hepatica, altele (echografie abdominala, EDS). Reactualizarea documentelor medicale este necesara pentru ca institutia noastra sa poata solicita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate aprobarea tratamentelor respective.

In cazul in care pana la data mentionata nu sunt depuse aceste documente, CAS Suceava este in imposibilitate de a rediscuta cazurile de pe lista de asteptare in luna august si acestea vor fi reevaluate in functie de data depunerii documentatiei.

Mentionam ca pe lista de asteptare pentru obtinerea medicatiei cu Interferon se afla inscrise 115 persoane, care au depus documentatia necesara incepand cu anul 2002, pana in present”, se mai precizeaza in comunicatul CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de