Cimitir de aproape 2,4 milioane de lei, în cartierul Burdujeni


Intră acum și în grupul de

În cartierul Burdujeni din municipiul Suceava va fi amenajat un cimitir cu peste 2.600 de locuri de înhumare, valoarea investiției ridicându-se la peste două milioane de lei. Lucrările vor trebui realizate în termen de doi ani.

cimitir

Potrivit unui proiect inițiat de Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, și aprobat în Consiliul Local Suceava, joi, 27 august, cimitirul va fi amenajat pe Dealul Mănăstirii, pe o suprafață de 28.874 de metri pătrați și va fi destinat tuturor cultelor.

Investiția în valoare totală de 2.369.560 lei, inclusiv TVA, presupune crearea a 2.630 de locuri de înhumare, dar și a unui prăznicar, a unei piațete pentru ceremonii și parcări pentru autovehicule.

Proiectul mai prevede amenajarea de alei pietonale și carosabile, o platformă ecologică pentru colectarea deșeurilor, montarea unui sistem de alimentare cu apă și canalizare, realizarea iluminatului public, montarea mobilierului urban și realizarea unui punct de control și supraveghere.

Cimitirul va fi destinat tuturor cultelor, atât pentru locuitorii din zonele adiacente, cât şi pentru restul locuitorilor din cartierul Burdujeni.

 


Intră acum și în grupul de