Ungureanu e convins ca Romania intra in UE la 1 ianuarie 2007


Intră acum și în grupul de

“Suntem in program, suntem in orar, dar trebuie sa facem toate eforturile ca sa fim pregatiti pentru integrarea in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007”, le-a mai spus ministrul de externe tinerilor liberali. Mihai Razvan Ungureanu a mai precizat ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cat si ceea ce se intampla in Romania anului 2005 reprezinta cel mai rapid si profund proces de modernizare a Romaniei din ultimii 200 de ani.

De asemenea, Mihai Razvan Ungureanu a prezentat dezavantajele amanarii integrarii Romaniei la Uniune, care ar duce, printre altele la pierderea unor finantari de peste 2 miliarde de euro. “Nu exista un plan B nici macar al birocratiei de la Bruxelles, daca Romania nu intra in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, ci la 1 ianuarie 2008”, a mai spus ministrul afacerilor externe. El a precizat ca, atat Romania, cat si Bulgaria, sunt cuprinse in planurile financiare ale Uniunii pentru urmatorii 5-7 ani.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Theodor Melescanu a declarat ca PNL a considerat ca obiectivul fundamental al Guvernului il constituie integrarea in Uniunea Europeana, iar realizarea lui va reprezenta cea mai mare reusita. Vicepresedintele PNL a mai apreciat ca in acest moment situatia Romaniei este usor complicata. El a explicat ca la sfarsitul lunii octombrie vor aparea Rapoartele de Tara pentru Romania si Bulgaria. Aceste documente nu vor da un verdict definitiv, vor lua doar act de progresele realizate si vor cuprinde masurile suplimentare ce trebuie luate. Abia in aprilie 2006, Comisia Europeana va redacta raportul final privind capacitatea celor doua tari de a adera la 1 ianuarie 2007, a precizat liderul PNL.


Intră acum și în grupul de