Consilierii judeteni ar putea fi alesi prin vot uninominal


Intră acum și în grupul de

Liderul PNL a explicat ca aceasta prevedere va fi cuprinsa in pachetul de legi privind reforma administratiei, pentru care Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea in aceasta toamna. “Credem ca, daca vor fi alesi nominal, presedintii de consilii judetene vor avea o mai mare legitimitate si nu se vor mai intampla mizeriile, tradarile si actele de mita de pana acum, cand se alegeau sefii de consilii”, a spus Dan Motreanu.

Secretarul general al PNL a precizat ca tot in pachetul de reforma a administratiei va figura si prevederea prin care presedintii de consilii judetene vor putea fi schimbati cu jumatate de voturi plus unu, asa cum au fost alesi. Aceasta prevedere va fi in vigoare pana in 2008, cand se va schimba modalitatea de alegere a sefilor de consilii judetene.

O alta noutate in pachetul administratiei este prevederea prin care primarii de localitati sunt cei care ii propun pe viceprimari, astfel incat sa nu se mai repete situatia de la Bucuresti, “cand Basescu le dadea sa ascuta creioane primarilor de sectoare”, dupa cum a spus Dan Motreanu.

“Prin noul pachet legislativ vom introduce experimental city managerul, proiect care poate face ca primaria sa fie administrata de un profesionist cu experinta manageriala”, le-a mai spus Motreanu tinerilor liberali.


Intră acum și în grupul de