Cadre didactice din 16 judete au participat la examenul de definitivat


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universitatii “Stefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Emanuel Diaconescu, in calitate de presedinte al Comisiei de organizare a Examenelor de Perfectionare – Definitivat si Gradul II, a declarat, vineri, ca numarul candidatilor inscrisi pentru cele doua examene este mai mic decat in anul 2004, in special, la invatatori si educatori, aratand ca fluctuatii s-au inregistrat insa si la celelalte specializari.

Pentru examenul de definitivat s-au inscris 509 candidati din 16 judete, din care au promovat 404, iar pentru cel privind obtinerea gradului didactic II s-au inscris 203 candidati din 11 judete.

“In general, calitatea candidatilor este cam aceeasi ca si in anul trecut. Sunt si aici usoare fluctuatii. Poate un fenomen ingrijorator este cel al tentativelor de frauda la examen. Desi numarul acestor tentative de frauda este mic, inregistrandu-se doar sase cazuri, totusi este mai mare decat anul trecut”, a spus prorectorul sucevean.

El si-a exprimat nedumerirea fata de gestul la care au recurs cele sase cadre didactice in conditiile in care ele insele pedepsesc asemenea atitudini venite din partea elevilor.


Intră acum și în grupul de