FOTO Ei sunt câștigătorii primei ediții a Crosului Sucevei

Prima ediție a Crosului Sucevei, competiţie organizată la iniţiativa deputatului PNL Ioan Balan de Asociația Județeană de Atletism Suceava, în parteneriat cu Tineretul Național Liberal Suceava, a adunat la linia de start  640 de suceveni de toate vârstele.

Concursul ce a avut ca punct de plecare și sosire esplanada din fața Casei de Cultură Suceava s-a desfăşurat pe cinci categorii. Băieţii şi fetele cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani au alergat 2000 de metri, juniorii şi junioarele cu vârste între 14 şi 18 ani au alergat 2500 de metri, la fel ca şi seniorii şi senioarele cu vârste între 19 şi 39 de ani. La categoria de vârstă 40-49 de ani, veterani I, lungimea traseului atât pentru proba de la masculin cât şi pentru feminin a fost de 2.000 de metri, ca şi la categoria veterani II, peste 50 de ani.

Alături de concurenți s-au aflat și sute de suceveni, prieteni și rude ai acestora, care au dorit să-i încurajeze, de pe margine.

Pe locul întâi, la categoria feminin 8-13 ani, a ieșit câștigătoare Cristina Smocot. Ea a fost urmată de Iuliana Șubrea și Ingrid Greciuc.

crosul sucevei (4)

De asemenea, la categoria masculin, aceeași vârstă, primul care a încheiat cursa a fost Mihai Nemasciuc. Pe locul doi și trei s-au clasat David Aioanei și Teodor Fotciuc.

crosul sucevei (7)

La categoria feminin 14-18 ani au ieșit învingătoare Paula Valeanu, Vanesa Varvaroi și Catalina Bujoreanu, iar la băieți s-au impus în competiție Samuel Munteanu, Laurențiu Dulceac și Justin Ursache.

 

Primele trei concurente la categoria 19-39 ani au fost Simona Ursache, Maria Grămesc și Ioana Vrăjitoru. De asemenea, la aceeași categorie de vârstă, dar la bărbați, au învins Luis Lăcătuș, Daniel Ceobanu și Cătălin Pășcănuț.

 

La categoria 40-49 de ani, feminin, primele care au trecut linia de sosire au fost Larisa Dancu, Luminița Cazan și Iuliana Avasilichioaie. Tot la aceeași categorie de vârstă, dar la masculin, primii care au ajuns la finish au fost Costinel Dascălu, Mircea Vezeteu și Sorin Naujeniuc.

La ultima categorie a Crosului Sucevei, feminin peste 50 de ani, au câștigat Dorina Albici, Angela Driscu și Melexima Dumbrăveanu.

crosul sucevei (14)

De asemenea, la masculin, peste 50 de ani, au trecut linia de sosire primii Vasile Frigura, Eugen Dorneanu și Vasile David.

crosul sucevei (1)

Toți acești câștigători ai primei ediții a Crosului Sucevei au primit televizoare Smart Samsung în deschiderea unui mega concert cu Voltaj, Maxim, Andrei Leonte și Naguale de pe esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Totodată, au mai fi acordate zece aspiratoare Samsung, prin tragere la sorți, participanților la Cros.

Premiile au fost oferite de Marelvi Electrocasnice.

Competiţia a fost susţinută de sportivii Cristina Casandra, Sorin Raţă, Dorin Goian şi Daniel Balan.