Acasă Actualitate Preşedintele CJ Suceava semnează cu câteva zeci de primari din judeţ proiectele...

Preşedintele CJ Suceava semnează cu câteva zeci de primari din judeţ proiectele obţinute prin PNDL


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, semneaza cu cateva zeci de primari din judet proiectele obtinute prin PNDL.

primari la CJ (1)



Catalin Nechifor:

„Suntem in masura sa primiti prin asistenta tehnica a CJ un numar important de proiecte. E o alocare din luna august prin ordin de ministru. O sa facem eforturi ca pe septembrie si octombrie sa mai existe o finantare semnificativa. Pe Suceava sunt in discutie doua transe de aproximativ 15 milioane euro.

In octombrie 2012, aveam 57 de proiecte. In 2014, au fost 111 si in 2015, 115 proiecte sunt. In 2012 si 2013 s-au platit foarte multe arierate si efortul a fost considerabil. Vreau sa fiu transant si un an de proiecte noi s-a consumat pentru a plati facturi din trecut. Nu stiu cum au lucrat in trecut cu atat amar de bani aruncati in piata, dar nedecontati pe structura publica. 2015 e un an cu foarte multe alocari. Din total sume primite acum, CJ are 253.000 primiti.

Va rog sa urgentati lucrarile. Sunt termene si proceduri, dar luati mesajul exact. Cine lucreaza si face progres fizic va avea si progres financiar si va fi asigurata asistenta financiara din spate de la Guvern.

Maine voi fi la Bucuresti si sper sa vin cu o veste buna. E vorba despre un nou program national la care se lucreaza.

Va invit duminica, pe 13 septembrie, la Horodnic de Sus, unde avem un festival la a treia ediţie, care este organizat in colaborare cu CJ şi GAL-ul din zona.”

Viorel Cucu, primar Adancata:

„Am cerut la scoala din Fetesti 5 miliarde si am primit doar 1,5 miliarde si nu pot acoperi decat jumatate de scoala. Am trimis documentatiile si nu stim ce se intampla.”

Marius Ursaciuc, primar Gura Humorului:

„Nu credeam ca am sa spun asta vreodata dar Dumnezeu sa le dea sanatate celor de la Curtea de Conturi. Am realizat lucruri si daca primim toata suma, putem lega Humor de Manastirea Humorului. Ne dorim sa facem legatura intre Voronet si Manastirea Slatina pe un traseu despre care s-a vorbit mult si nu s-a facut mai nimic.”

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version