Cinci persoane din gruparea constituită de Daniel Americanu au fost reținute de polițiști


Intră acum și în grupul de

perchezitii 1

Poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi investigative în cauze de tâlhărie şi furt cu prejudiciu însemnat sesizate pe raza comunei Pătrăuţi şi în zona limitrofă, iar miercuri dimineaţa au efectuat şase percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicaţi şi duşi la audieri patru tineri care constituiau o grupare infracţională ce era condusă de Daniel Lungu, (30 ani) zis şi Daniel Americanu.

Din datele şi informaţiile strânse de poliţişti, s-a conturat faptul că începând din luna mai 2015, un bărbat de 30 de ani din localitatea Pătrăuţi, dar care locuia efectiv în municipiul Suceava, a constituit un grup infracţional din care mai făceau parte doi tineri de 20 şi 35 de ani din comuna Pătrăuţi, precum şi un taximetrist de 23 de ani din comuna Pătrăuţi. De asemenea, ocazional la grupare au aderat prin diverse acte infracţionale şi alţi doi tineri de 21 şi 28 de ani din comuna Pătrăuţi.

Porivit unui comunicat al Poliției Județene, prin extinderea cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbaţii au comis cel puţin două tâlhării şi trei fapte de furt, în sarcina acestora reţinându-se şi infracţiunea de conducere fără a poseda permis de conducere.

Totodată, în urma desfăşurării activităţilor investigative şi de cercetare penală şi a efectuării percheziţiilor domiciliare, s-a asigurat material probatoriu şi s-a documentat activitatea infracţională a cinci persoane, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani şi o femeie de 23 ani, din comuna Merei, judeţul Buzău. Aceasta din urmă este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunii de favorizare a infractorului.

„În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate în vederea confiscării, două autoturisme, în valoare estimată de 20.000 euro. S-a recuperat parțial prejudiciul și au fost identificate și alte bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni.

FOTO RIDICARE VEHICUL 2

Toate cele cinci persoane, cei patru bărbaţi de 20, 21,23 şi 35 de ani, precum şi tânăra de 23 de ani au fost reținute de poliţişti şi introduse în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, complicitate la tâlhărie calificată şi furt calificat, conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi favorizarea infractorului urmând să fie prezentate Judecătoriei Suceava cu propuneri pentru măsuri preventive”, se arată în comunicatul Poliției.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul operativ al DIPI şi cu sprijinul tactic al Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Conform sursei citate, în noaptea de 29 spre 30 mai 2015, în jurul orelor 01:00, în timp ce dormea în locuința sa din comuna Pătrăuți, un bătrân a fost victima unei tâlhării, autorii sustrăgând 10.000 lei și 1600 dolari SUA, după ce iniţial au ameninţat, imobilizat şi agresat victima.

Ulterior, în noaptea de 9 spre 10 august 2015, membrii grupării au pătruns prin forțarea ușii de acces în locuința un alt bărbat din comuna Pătrăuți de unde au sustras suma de 10.000 lei, bijuterii din aur și alte bunuri.


Intră acum și în grupul de