Fotbal. Liga a IV-a – Incepe “regalul” fotbalistic judetean


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, 12 august, de la ora 11- juniorii respectiv 13 – seniorii, se vor disputa meciurile primei etape din cadrul campionatului Ligii a IV-a.
Dupa parerea noastra, campionatul judetean si-a atins scopul în ceea ce priveste organizarea , în ultimii doi ani, mai ales din punct de vedere al performantei, echipele câstigatoare din 2006 si 2007 reusind sa promoveze în Liga a III-a, dupa meciuri de baraj în care valoarea lor si-a spus cuvântul.
Dupa o perioada intensa de transferuri în care unele echipe au pierdut jucatori altele s-au întarit mâine se da startul unui nou sezon fotbalistic la nivel judetean.
Vom încerca sa spunem câte ceva despre fiecare echipa, dupa programul primei etape:
Florconstruct Patrauti – Bucovina Badeuti

Patrauti-ul, o echipa care a promovat „pe cinstite” în Liga a IV-a în urma unui play-off pe care l-a câstigat fara probleme. În aceasta vara formatia a avut ceva probleme financiare dar în ajutorul ei au sarit cei de la Florconstruct, prin directorul general Vasile Florea care „ a luat sub aripa lui” echipa. Meciurile de pe teren propriu se vor disputa la Patrauti unde terenul a fost cosmetizat, baza sportiva fiind conforma cu cerintele regulamentului. Patrautenii au adus la conducerea echipei un antrenor foarte experimentat, Radu Casuba, care a avut rezultate bune la echipele pe care le-a pregatit pâna în prezent.
La Florconstruct au venit: Bogdan Florea, C-tin Cârlan, Iulian Niga, Nicolae Niga, Stelian Ciubotaru, Razvan Tanasuc, Marius Leonte, Bogdan Târnovan – de la Foresta Moldovita, jucatori, care alaturi de localnicii Emil si Eugen Romas, Doncean, Burduja sau Paul Cârcu dau echipei primarului Dragos Jureschi încrederea ca echipa lui se numara si în sezonul viitor printre protagonistele Ligii a IV-a.
Bucovina Badeuti ramâne echipa care nu a creat niciodata „probleme” în campionatul judetean. Întotdeauna jucatorii au urmat exemplul managerului general, Vichente Popescu, care a fost un model de comportare fata de echipele adverse si fata de arbitri. În aceasta editie de campionat „copiii” lui Vichente spera sa nu mai aiba probleme cu zona din subsolul clasamentului. În noul campionat badeutenii se vor baza pe jucatorii: C-tin Siminiceanu, Huncheag, Hutanu, V. David, Dumitriu sau Gh. Tatar carora li se vor adauga cei care au revenit la echipa: Ciprian Anton, Fl. Siminiceanu, Marius Gavriliuc, Andrei Rotaru sau Nicolae Cotoara.
În cel de-al doilea meci al etapei:
Bradul Putna – CS Gura Humorului

Meciul, dupa parerea nostra, ar putea fi considerat derbiul rundei inaugurale si asta deoarece la echipa din Putna, care avea oricum un lot valoros de jucatori a „poposit” antrenorul Victor Galusca cu câtiva juniori de valoare de la Cetatea Suceava: Sorin Luca, Andrei Romega, Ciprian Turcanu si Lucian Dobrea la care se adauga: Dimitri Bâru si Dorel Ghetau reveniti la echipa, dupa o pauza fortuita.
Echipa din Putna are sprijinul total al primariei din localitate din toate punctele de vedere. Baza sportiva din Putna va avea în acest campionat o noua fata.
Humorenii, desi au pierdut în aceasta vara câteva piese de baza: Ilie Cornel, Ionut Beleca sau Florin Plecanciuc ramân o echipa puternica, sprijinita de un primar, Marius Ursaciuc, mare iubitor de fotbal. Conducerea tehnica va fi asigurata de Robert Moloce si Teo Murariu iar Gigi Lazar va fi la „pupitrul” juniorilor. CS Gura Humorului se va bate cu siguranta si în acest an pentru promovare. La echipa au venit: Florin Piticariu, Ciprian Ionita, D-tru Negrea, Radu Anghel, Cornel Cainari, Mihai Obreja veniti de la FC Pojorâta, Cetatea Suceava, Victoria Paltinoasa sau Inter Capu Câmpului.

Va fi un  meci echilibrat pentru ca ambele echipe vor sa înceapa campionatul cu dreptul.

 

 

Bucovina Radauti – Foresta Moldovita

În meciul al treilea al etapei, la Radauti, se vor afla fata în fata, doua echipe cu traditie în fotbalul judetean, formatii care în urma cu doar trei ani erau în Liga a III-a.

Radautenii, la cârma ci Ionel Lavric si Mircea Ungureanu au pierdut în acest an câtiva jucatori de mare perspectiva, Zaharia , Halip sau Zaremba. Dar, cu Viorel Stoica sau Olivian Gherasim, „slefuitori de talente” la Radauti se vor creste în continuare jucatori pentru esaloanele superioare iar primii care ar putea face acest pas ar fi: Simion Zaharia (1992), Gh. Sabie (1993) – care cocheteaza la ora actuala cu loturile nationale de juniori.

Radautenii n-au facut achizitii spectaculoase si se bazeaza în noul sezon tot pe Luca, Ilisoi, Pasa, Lavric, O. Cojocari.

În schimb, Foresta Moldovita  a schimbat „aerul de munte” cu cel de ses, la echipa venind un grup masiv de jucatori de la Falticeni: Vizitiu, Gramus, Radasanu, Capra, Ailincai, Andronic, Nitu, Zancu, Paduraru, Varvaroi si Gherman.

Ramâne de vazut de partea cui va fi victoria!

CSM Dorna Vatra Dornei – CS Juventus II Falticeni
Meciul patru este un alt cap de afis al primei etape. De o parte, formatia gazda cu Mihaita Szekely si Iliuta Groza la timona, revenita în campionatul judetean dupa un an de pauza, va întâlni una dintre cele mai imprevizibile formatii ale campionatului. Juventus II Falticeni poate beneficia de un lot de jucatori accesibili atât în Liga a III-a cât si în Liga a IV-a.
Va fi un meci tare. O problema pentru falticeneni o va constitui deplasarea ei fiind nevoiti sa ajunga la Dorna prin Ostra sau prin Broseni, din cauza podului darâmat de la Vama.
Avântul Todiresti – CSO Viitorul Liteni este un meci al orgoliilor, ambele echipe aflându-se în editia trecuta de campionat în „zona minata” a clasamentului. Nu stim în ce sens se va schimba situatia în acest sezon deoarece ambele echipe se vor baza pe loturile de jucatori din campionatul precedent.
La Todiresti vor fi printre titulari: Bordeianu, N. Grosu, Tabarcea, Rotaru, Tcaciuc, Taranu sau nou venitul Liviu Stefancu.
Litenii cu Zaharia, Holca, Zaluschi, Roata si Tomita Onisii.
Ambele echipe se bazeaza pe sprijinul pramariilor locale neavând probleme cu starea bazelor sportive.
Zimbrul Siret – Minerul Iacobeni-Ciocanesti este întâlnirea care se afla „în ceata” la ora actuala. Cei de la Siret nu au ajuns la sediul AJF nici pâna vineri, 10 august , la ora 13, data limita pentru intrarea în legalitate impusa echipelor din Liga a IV-a. Speram ca secretarul AJF sa ramâna pe pozitie si dupa ora limita. Siretul cu Alexandrescu, Bordeianu, Maftei, Zub, Pârlog sau Ciustea vrea sa fie printre fruntasele esalonului la fel ca în urma cu câtiva ani când „coarnele Zimbrului erau mai tinere”.

Minerul a trecut prin mari emotii în aceasta vara pentru ca multi jucatori, mai ales cei de la Vatra Dornei au ales sa se întoarca la echipa mama. A urmat o „îmbinare fericita” cu o parte din lotul echipei din Ciocanesti (retrasa din campionat) si astfel Marcel Ivan va putea sa-si continue evolutia în Liga a IV-a, beneficiind de o echipa foarte tânara.

 

Flacara Rosie Udesti – Rapid CFR Suceava este partida cu cele mai mari ambitii. Desi în vara între cele doua echipe a existat un schimb de jucatori, Mihai Brezan este hotarât sa nu mai treaca prin emotiile retrogradarii cu care s-a confruntat în campionatul trecut si vrea sa înceapa noul sezon în forta.

Rapid CFR ramâne echipa care a fost la un pas de câstigarea titlului de campioana a judetului în aceasta vara si ar fi putut juca acum în Liga a III-a. N-a fost sa fie dar suntem siguri ca Bogdan Tudoreanu , Costi Bujorean, Gabi Clim sau Marius Ciobanu n-au renuntat la ambitia de a fi undeva în fruntea clasamentului în vara lui 2008 iar primul pas trebuie facut în meciul de la Udesti, care se anunta unul „cu scântei”.
Cetate II Suceava – Unirea Boroaia, meciul în care se întâlnesc echipele care au tras numerele 8 si 9 la întâlnirea cu delegatii si vor disputa probabil unul dintre cele mai frumoase meciuri ale primei etape. Se întâlnesc doua echipe care si-au vazut de fotbal în campionatul 2006-2007, formatii care au ocolit cartonasele galbene si rosii. Doua formatii care au promovat numerosi jucatori tineri pâna acum.
Gazdele se vor baza pe: Munteanu, O. Ciobanu, Cerlinca, Razlog, Scutelnicu, Martinescu, Crisu sau Turliuc, lânga care se vor afla tot ce are mai bun, în materie de tineret, Cetatea Suceava.
Unirea Boroaia, cu Mihai Arsintoaia la cârma, se va baza în actualul campionat pe un lot de jucatori îmbunatatit cu nou venitii: I. Dârjoanca, C. Vasiliu sau I. Nita de la Juventus Falticeni.
Mult succes tuturor participantelor. Speram ca noul sezon sa se desfasoare cu un fair-play desavârsit fara incidente si scandaluri care nu au nicio legatura cu sportul în general si fotbalul în special. Fie ca cei mai buni sa câstige!


Intră acum și în grupul de