Veste bună pentru fermierii suceveni! Aceştia vor participa la cel mai mare târg de agricultură din Europa


Intră acum și în grupul de

După şase luni de la semnarea parteneriatului dintre judeţul Suceava cu Provincia Luxemburg, apar şi rezultate, în beneficiul ambelor regiuni, a declarat, vineri, şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor.

În urma discuțiilor pe care președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a purtat cu Ministrul Agriculturii, Naturii şi Turismului din Wallonia, Rene Collin, şi cu preşedintele Colegiului Provincial, Patrick Adam, s-a convenit participarea reciprocă a fermierilor din Suceava şi Luxemburg la două evenimente ce se vor desfăşura anul viitor.

Târgul de la Libramont (4)

Nechifor a anunţat că fermierii suceveni vor participa la Târgul de la Libramont – Chevigny, iar cei belgieni la Târgul Național de Zootehnie al României de la Dorna Candrenilor.

Președintele CJ Suceava a arătat că Târgul de la Libramont este cel mai mare târg expozițional dedicat agriculturii și silviculturii din întreaga Europă, fiind înființat în anul 1926.

Târgul are loc în ultimul sfârșit de săptămână din iulie și reunește peste 600 de expozanți și are peste 200 mii de vizitatori.

Cât privește Târgul Naţional de Zootehnie al României-ZEFA, acesta se va desfăşura în 2016 în perioada 27-29 mai, pe aerodromul din comuna Dorna Candrenilor. Nechifor a precizat că la prima ediție a târgului, cea din 2015, au participat circa 100 de expozanți, cu peste 200 de animale de rasă, târgul fiind vizitat de peste 10 mii de persoane în cele patru zile.

„Ceea ce ne propunem împreună cu partenerii din Provincia Luxemburg este să asigurăm prin reciprocitate prezența fermierilor și întreprinzătorilor români în Libramont – Belgia și belgieni în Dorna Candrenilor – România. Unul din obiectivele importante pentru noi este atragerea materialului genetic specific rasei Bleu Blanc Belge pentru crescătorii de taurine de carne din Suceava și nordul României, dar și prezența fermierilor noștri în cel mai mare târg de agricultură din Europa, cel de la Libramont”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de