Ardeleanu: Foşti primari din Franţa sunt pe cale să se înfrăţească cu locuitorii oraşului Gura Humorului

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a anunţat, vineri, că foşti primari din Franţa, membri ai Asociaţiei ADAMY, sunt pe cale să se înfrăţească cu locuitorii oraşului sucevean Gura Humorului.

Parlamentarul liberal a arătat pe blogul său că împreună cu deputatul Daniel-Stamate Budurescu, a primit la București un important grup format din 23 de foști primari din trei departamente ale Franței: Yvelines, Chartres și Haute Normandie, membri ai Asociației foștilor primari ADAMY.

sanda maria ardeleanuArdeleanu a precizat că oaspeții francezi au petrecut zece zile în România, iar printre zonele vizitate s-a aflat și Bucovina.

„Cu bucurie ne-au spus că nu s-au așteptat să vadă o țară atât de frumoasă, cu oameni de o ospitalitate rară, cu hoteluri foarte confortabile și cu șosele pitorești, chiar dacă nu există autostrăzi.

Fericiți că vremea i-a ajutat, dar și că organizarea traseului făcută de Aldo Travel a fost impecabilă, prietenii francezi ne-au anunțat că sunt pe cale de a semna o înfrățire cu Gura Humorului, dorind chiar să înființeze o replică a Asociației ADAMY în România”, a scris deputatul PNL de Suceava pe blogul său.

Potrivit lui Ardeleanu, ADAMY are ca obiectiv dezvoltarea spiritului civic prin susținerea școlilor, a elevilor și tinerilor aflați în dificultate, dar și promovarea unor activități menite să-i convingă pe cetățeni să-și exercite dreptul de vot.

„Problema solidarității europene față de refugiații din Asia și Africa de Nord, chestiunea reprezentării feminine în structurile de conducere ale societății, soarta Francofoniei în lume, lupta anti-corupție în țările noastre au fost subiecte de maxim interes. <Ne simțim bine apărați aici>, au spus înalții noștri oaspeți”, a mai arătat parlamentarul sucevean, menţionând că vineri, oaspeţii francezi urmau să efectueze o vizită în Parlamentul României.