Haine şi alimente, furate cu sacii dintr-un magazin din comuna Bălăceana


Intră acum și în grupul de

Un furt cu prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei a avut loc în noaptea de miercuri spre joi la un magazin din localitatea suceveană Bălăceana.

Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de miercuri spre joi, un angajat al unei societăţii de pază şi protecţie a sesizat prin apel la 112 faptul că s-a declanşat sistemul de alarmare şi antiefracţie la un magazin din comuna Bălăceana.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că hoții au pătruns în incinta magazinului prin forţarea uşii de acces de tip termopan, cu un obiect dur, după care, de pe rafturi au sustras mai multe bunuri alimentare şi industriale pe care le-au încărcat în câţiva saci de rafie ce erau expuşi la vânzare.

Polițiștii suceveni au mai arătat că hoții au distrus şi demontat carcasa sistemului de alarmare şi au demontat panoul de control al sistemului din interiorul magazinului. De asemenea, hoții au distrus patru felinare de pe terasa de la intrarea în magazin.

Administratorul magazinului, un bărbat de 28 ani, din comuna Ciprian Porumbescu, a arătat că hoții au furat mai multe articole de îmbrăcăminte pentru bărbaţi, dar şi alte bunuri, valoarea estimativă a prejudiciului creat fiind de circa 5.000 lei, incluzând şi distrugerile produse.

„În urma activităților investigative și de cercetare penală desfăşurate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor, un bărbat de 25 ani, din comuna Bălăceana, și un tânăr de 18 ani, din orașul Cajvana. Față de aceștia, la 17 septembrie 2015, s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspecți, iar bărbatul de 25 de ani, care a recunoscut faptele comise, a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și introdus în arestul IPJ Suceava”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

 


Intră acum și în grupul de