Tânăra care şi-a abandonat bebelușul pe un câmp din apropiere de Vadu Moldovei, trimisă în judecată


Intră acum și în grupul de

O tânără în vârstă de 20 de ani, din comuna Drăguşeni, a fost trimisă în judecată de procurorii suceveni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie. Tânăra este acuzată că la câteva ore după ce a născut la Maternitatea din Fălticeni, a abandonat într-un camp bebelușul, acesta fiind găsit întâmplător de un grup de patru tineri.

Potrivit procurorilor, la data de 24 iulie 2015 inculpata Ştefania Maria Apetrei a născut un bebeluș la Maternitatea din Fălticeni, sarcina fiind ținută ascunsă. Singurul care știa de faptul că tânăra va naște era concubinul fetei.

După cum au arătat procurorii, la data de 27 iulie concubinul inculpatei s-a deplasat la spital cunoscând că tânăra urmează să fie externată.

Însă, fata i-a solicitat concubinului să plece singur spre casă, spunându-i că formalităţile de externare durează foarte mult și că va veni singură acasă atunci când va rezolva problema externării, precum și cea a adopţiei copilului.

Numai că, după ce a fost externată, în jurul orei 13.00, tânăra s-a deplasat până în comuna Vadu Moldovei cu o maşină de ocazie, după care s-a deplasat pe jos pe o distanţă de câteva sute de metri și a abandonat bebelușul.

„Locul unde a fost abandonat copilul se află la distanţă mare de case, la o distanţă de aproximativ 3-4 metri de drumul de ţară, într-o zonă cu buruieni cu înălţimea de aproximativ 50 de centimetri”, au arătat procurorii.

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, fata s-a îndreptat după aceea la domiciliul părinţilor săi din satul Broşteni, informându-l pe concubinul său că fiul lor a fost lăsat la maternitate în vederea unei adopţii.

La circa două ore după ce tânăra a fost externată din spital, patru tineri care treceau întâmplător pe drumul de ţară unde a fost abandonat copilul au auzit scâncetele bebelușului. Tinerii au anunțat imediat fapta descoperită și astfel un echipaj medical a transportat copilul din nou la Maternitatea din Fălticeni.

Acolo medicii au constatat că bebelușul fusese externat în cursul aceleiaşi zile din aceeaşi unitate.

Deși nu prezenta semne de violenţă pe corp, medicii legiști au stabilit că viața bebelușului a fost pusă în primejdie prin abandon.

„În opinia medicului legist, starea de nou născut şi expunerea la acţiunea agenţilor externi a pus în primejdie viaţa victimei”, au precizat procurorii.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă pentru bebeluș, aceast fiind încredinţat bunicilor materni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de