Depozit cu zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă ce urmau să fie vândute la iarnă găsit de poliţişti în Straja


Intră acum și în grupul de

În urma unor activităţi investigative specifice desfăşurate pe linia contrabandei cu ţigări, s-au obţinut date şi informaţii  referitoare la faptul că la gospodăria unui bărbat de 70 ani, din comuna Straja, există o cantitate mare de ţigarete de contrabandă, la această locaţie fiind constituit un depozit pentru ţigarete ce urmează a fi distribuite şi comercializate în perioada următoare, în special pe perioada de iarnă când trecerea ţigărilor peste fâşia verde este mai dificilă.

contrabanda 2

Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a constituit vineri o echipă operativă, care a efectuat investigaţii în zona respectivă, coroborat cu datele deţinute anterior. După ce a fost supravegheat imobilul şi dependinţele, s-a acţionat pentru deschiderea unei anexe, fiind identificate mai multe colete învelite în folie de culoare neagră.

 

Proprietarii imobilului a declarat că nu ştiau de prezenţa acestora şi în ce împrejurări aceste colete au ajuns în acel loc, fiind de acord să predea organelor de poliţie respectivele colete conţinând ţigarete de contrabandă.

 

A fost efectuată cercetarea locului faptei, fiind identificate 115 colete. Ulterior,  s-a procedat la ridicarea celor 115 colete ce conţineau ţigarete de contrabandă care au fost transportate IPJ Suceava pentru a fi inventariate. În urma inventarierii au rezultat 57.402 pachete de ţigarete (1.148.040 ţigarete) , în valoarea totală de aproximativ 574.000 lei.

 

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă” în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor săvârşirii faptei, identificării tuturor participanţilor şi pentru stabilirea gradului de participaţie penală, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

contabanda 1

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.


Intră acum și în grupul de