Amenzi în valoare de peste 50.000 lei aplicate de poliţişti în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Agenţii economici și transportatorii de pe raza județului Suceava care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos au fost în vizorul polițiștilor suceveni în cadrul unei acțiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice.

camion lemne

Potrivit Poliției Județene, în perioada 15-20 septembrie 2015 au fost aplicate 25 de amenzi în valoare totală de 51.500 lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul silvic.

Totodată, au fost confiscaţi  108,84 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 30.000 lei.

Acțiunea de verificare a agenţilor economici și a transportatorilor a fost realizată de echipe de control constituite din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai subunităților teritoriale, inclusiv din mediul rural, în cooperare cu specialişti din cadrul Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava.

Printre cei depistați de echipele de control cu nereguli în privința transportului de material lemnos s-a aflat și un bărbat de 27 de ani, din comuna Mălini.

El a fost prins în noaptea de sâmbătă spre duminică pe DN 17, în comuna Sadova, transportând în autoutilitara cu remorcă aproximativ 40 de metri cubi de lemne fără aviz de însoțire valabil la ora identificării în trafic.

„În cauză, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului auto la un punct de lucru al Ocolului Silvic Pojorâta, urmând ca inventarierea materialului lemnos să se facă de specialiștii silvici, iar în funcție de rezultat se vor dispune măsuri legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

 


Intră acum și în grupul de