Proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” va fi supus votului consilierilor locali suceveni

În municipiul Suceava ar putea fi implementat un sistem pilot de electromobilitate în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon și creșterii standardului de viață al populației.

masina electrica

Potrivit unui proiect de hotărâre, consilierii locali suceveni vor analiza în ședința de joi, 24 septembrie, dacă în următorii doi ani, în municipiul reședință de județ, se vor achiziționa vehicule electrice și se vor realiza platforme de încărcare pentru astfel de vehicule.

Dacă va fi aprobat proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, parcul auto al municipiului Suceava va fi dotat cu 11 autotursime electrice, două furgonete electrice, o autoutilitară  – automăturătoare electrică, o autoutilitară – autocisternă electrică, dar și zece biciclete electrice.

Totodată, proiectul mai prevede instalarea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice, și anume 14 puncte de încărcare standard și 14 puncte de încărcare rapidă.

De asemenea, pentru bicicletele electrice va fi realizat un sistem de încărcare.

Sucevenii care vor dori, vor putea închiria aceste biciclete.

Pentru vehiculele electrice vor fi alocate 56 de locuri de parcare, în parcări publice, în parcările subterane și zonele rezidențiale.

Inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” are o valoare de aproximativ 13 milioane lei, peste opt milioane lei reprezentând contribuție elvețiană.