Brigadă montană de asalt înfiinţată în Ucraina pentru apărarea Bucovinei de posibile pretenţii româneşti asupra regiunii


Intră acum și în grupul de

Şeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ ‘Zapad’, colonelul Viktor Kevljuk, a anunţat, luni la Ivano-Frankivsk, înfiinţarea unei noi brigăzi care va fi înfiinţată în Bucovina „pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni”, potrivit agenţiei de presă oficiale ruse TASS, citată de jurnalul.ro

armata ucraina

Totodată, a fost prezentat şi viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych.

„Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfăşura acţiuni de reconstrucţie şi reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari”, a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicaţie locală.

 

„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat colonelul ucrainean. Acesta a declarat, de asemenea, că există încă un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanţi care „să ştie să lupte foarte bine în munţi – Crimeea”.

 

Formarea unităţii militare ar urma să se încheie până la 30 octombrie.

 

Site-ul cernăuţean bukinfo.com.ua  publică în ediţia de luni un anunţ privind căutarea de candidați pentru serviciul militar pe bază de contract în cadrul forțelor armate din Ucraina, și în special în unitățile militare dislocate în regiunea Cernăuți și orașul. Cernăuți.


Intră acum și în grupul de