Nechifor: „PDL atacă interesele sucevenilor şi localităţile sunt puse în situaţia de a nu respecta legea”


Intră acum și în grupul de

Cătălin Nechifor susţine o conferinţă de presă după şedinţa extraordinară a CJ Suceava.

Catalin Nechifor

„Cea mai scurtă şedinţă a CJ a fost azi. Am rămas surprins să văd un lucru pe care nu mă gândeam că îl pot găsi la oameni care reprezintă interesele sucevenilor. Doar 22 din 37 de consilieri au fost prezenţi. Până pe 30 septembrie, toate localităţile trebuie să îşi facă un proiect de buget pentru 2016. Aşa e legea şi nu e tocmeală.

Azi, cei patru PDL-işti au votat împotrivă şi nu am putut adopta HCJ de echilibrare a judeţului. Cred că suntem în situaţie de blocaj şi nu mă aşteptam ca din fantezie politică să blocăm lucrurile.

Sigur vom găsi soluţii şi nu e asta strategia, dar PDL atacă interesele sucevenilor şi localităţile sunt puse în situaţia de a nu respecta legea.

Important e să se ştie că PDL-iştii votează împotriva intereselor lor. E greu să accepţi o aşa absurditate.

E an electoral şi fiecare văd că îşi arată muşchii. Blocăm locuitorii din judeţ şi nu voi accepta asta. Mă voi consulta cu colegii şi voi face şedinţă până când votăm şi trece proiectul. Dacă cei de la PDL aşa înţeleg să funcţionăm, îmi pare rău să o spun că nu e soluţia corectă şi nici măcar legală.

Azi au vrut să valideze regula pe format invers că se pot opune pentru dezvoltarea judeţului. Sper să nu o facă mai des în perioada următoare. Mă aştept de la PDL-işti să facă ce ştiu mai bine, adică să distrugă.

Soluţia pe care o intuiesc eu este că reconvocăm CJ în şedinţă extraordinară până când trece. Nu m-am gândit sincer că dacă lipsesc consilierii PSD se va întâmpla asta. Vom mobiliza mai bine consilierii. A fost lovitura sub centură pe care cei de la PDL au vrut să o arate.

Termenul de finalizare a Aeroportului Suceava rămâne clar 25 octombrie. Avem o dificultate cu ROMATSA. Înţeleg că nişte fraţi au blocat conturile acolo. Nu se poate ca o companie esenţială a statului român să fie blocată în felul ăsta.

De ce nu au blocat Cernavoda? Sper să nu ne încurce în etapa ulterioară acest lucru.”


Intră acum și în grupul de