Fotbal. Liga Campionilor – Lazio nu a muscat din „caini”! Calificarea se joaca la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Lazio Roma  – Dinamo 1 – 1
Cortina s-a tras, actorii s-au retras în cabine. De acum, încep disputele legate de meciul de la Roma, unde Dinamo a reusit sa obtina un egal greu de prevazut. Si chiar sa marcheze un gol în deplasare. Unii spun ca meciul a fost prost. Evident ca nu a stralucit, dar de aici pâna la prost… De mult realism a dat însa dovada Ionel Danciulescu, autorul golului dinamovist: „Greul abia acum începe, nu trebuie sa ne credem câstigatori. E un rezultat bun, care ne da sperante de calificare. La Bucuresti ne asteapta un meci extrem de greu”.
Si e corect sa recunoastem: a fost o partida nebuna la Roma, unde Dinamo a dat piept cu Lazio pentru a decide daca va ajunge, în premiera, în grupele Ligii Campionilor. Un meci în care câinii s-au descurcat perfect pâna la pauza, având si avantajul unui Lobont în forma maxima.
Lazio a atacat înca de la începutul partidei, dar fara sa puna o presiune imensa cât timp tabela a ramas neschimbata. Primul sut pe poarta dinamovista a fost expediat în minutul 4 de Pandev, cel mai periculos jucator al gazdelor. Lobont a prins însa, în doi timpi. Problemele nu întârzie sa apara pentru Mircea Rednic. Zicu se accidenteaza în minutul 6 si este înlocuit cu Oprita. Totusi, dinamovistii sunt cei care reusesc sa deschida scorul, în minutul 22. Centreaza inspirat Pulhac iar Danciulescu reia perfect cu capul, la vinclu, fara sperante pentru batrânul portar al romanilor. Dinamo conduce cu 1-0 pe Olimpico!
Replica italienilor nu întârzie. Pur si simplu, jucatorii lui Lazio se napustesc în atac, încercând sa îsi sufoce adversarii. Si sunt cât pe ce sa reuseasca, dar atunci intervine salvator Lobont – sau pur si simplu „inamicii” câinilor gresesc de putin tinta, cum a facut Kolarov, care a trimis un sut razant cu bara în minutul 34. Asta dupa ce Radu Stefan scosese salvator, cu numai sase minute înainte, o minge la care portarul român intervenise neinspirat. Va gresi însa si aparatorul dinamovist, comitând un hent în careu. Penalty pentru italieni. Executa Rocchi, dar Lobont scoate incredibil! Era minutul 37.
Dinamo a avut sansa sa se desprinda, dar acelasi Danciulescu rateaza de putin tinta. El a încercat sa profite de iesirea gresita a portarului lazial si a lobat mingea de la 30 de metri. Nu i-a iesit.
Atacurile romanilor curg în valuri, iar Lobont îsi arata clasa la sutul lui Ledesma. Urmeaza cel al lui Rocchi – si multe altele, dar Dinamo intra la pauza cu avantaj pe tabela!
A doua parte începe în aceeasi nota de dominare a gazdelor. Mai întâi, Pandev greseste tinta, apoi Radu Stefan e la un pas de autogol. Vine un zvâc al lui Dinamo, când Izvoranu suteaza cu sete, dar Ballotta respinge frumos. Iar apoi, nimic nu mai poate amâna inevitabilul: Lazio egaleaza prin Mutarelli, deschis ideal de Zauri. Minutul 54, Lazio – Dinamo 1-1.
Si atacurile italienilor continua, continua… Lobont mai are o interventie excelenta în minutul 70, la un sut deviat si în sfârsit norocul îsi întoarce fata spre câini: Behrami este eliminat pentru o intrare criminala asupra lui Cristea! În 10 oameni, Lazio preseaza, dar nu mai are aceeasi forta. Dinamo pare satisfacuta de rezultat. Sau poate nu mai vrea sa neglijeze apararea, care are mult de lucru. Romanii nu se retrag deloc, dar în minutul 86 Mutarelli vede al doilea galben si paraseste terenul! Gazdele sunt în noua oameni, dar Dinamo nu se poate relaxa. Romanii ataca eroic, chiar daca sperante de victorie erau putine. Avea sa fie si rândul lui Lucian Goian sa fie trimis la cabine, dar nu mai conta. Fluierul de final a consemnat un scor în care putini sperau: Lazio – Dinamo 1-1!
Au evoluat echipele:
Lazio: Ballotta – Scaloni, Stendardo (De Silvestri, 46), Cribari (Kolarov, 23), Zauri – V. Behrami, Mutarelli, Mauri (Del Nero, 64)- Ledesma – Pandev, Rocchi
Dinamo: Lobont – Blay, Nastase (L. Goian, 32), St. Radu, Pulhac – Cristea, Ropotan, Izvoranu, Zicu (Oprita, 6)- Niculescu, Danciulescu
Cartonase galbene: Pandev (37), Mutarelli (74 ,87), Kolarov (81) / Nastase (12), A. Cristea (31), Blay (57), Izvoranu (61), L. Goian (88, 90)
Cartonase rosii: Behrami (72), Mutarelli (87) / L. Goian (90)
Fotbal. Liga Campionilor

Valencia si-a asigurat calificarea înca din tur

Glasgow Rangers – Steaua Rosie Belgrad 1-0, Nacho Novo (90). Steaua Rosie Belgrad a rezistat eroic în Scotia si a primit gol abia pe final de meci dar sârbii au puterea sa revina în retur.
Benfica Lisabona – FC Copenhaga 2-1, Rui Costa (25, 86) – Hutchinson (35). Benfica a tremurat din greu cu FC Copenhaga si a fost salvata doar de inspiratia vulpoiului batrân Rui Costa.
Valencia – Elfsborg 3-0, Vicente (7), Silva (58), Morientes (70). Intrata în meci cu 1-0, Valencia s-a desprins decisiv dupa pauza si spaniolii sunt ca si calificati în grupele Ligii Campionilor.


Intră acum și în grupul de