Preşedintele CJ Suceava, prezent la inaugurarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Vatra Dornei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a luat parte, miercuri, la inaugurarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Vatra Dornei.

Şeful administraţiei judeţene sucevene și-a arătat convingerea că între Centrul de Informare și Promovare Turistică din Vatra Dornei şi Consiliul Judeţean Suceava va exista o foarte bună colaborare cu privire la derularea programelor cu scop de promovare turistică.

nechifor

„Astăzi, (n.r. miercuri) am participat la inaugurarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Vatra Dornei, staţiunea turistică şi balneoclimaterică intrând în circuitul oficial naţional.

Îmi doresc o bună colaborare în cadrul Consiliului Judeţean, alături de centrul judeţean de la Suceava, ţinând cont de faptul că în bazinul Dornelor există numeroase forme de turism, de recreere, montan, sport extrem, balneoclimateric, agroturism, cinegetic şi altele, dar şi un număr însemnat de structuri cu funcţiuni turistice recunoscute pe plan internaţional.

Rezervaţiile naturale din Călimani şi Poiana Stampei, izvoarele cu ape minerale, turbăriile din Dornişoara, Cheile Zugrenilor, pârtiile de schi şi de sanie, sunt doar câteva din atuurile acestei zone montane care ştie să îşi deschidă sufletul şi casa către toţi turiştii care vor servicii de calitate la preţuri corecte”, a declarat Cătălin Nechifor.

În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat bucuros de creşterea semnificativă a numărului turiştilor sosiţi în Bucovina comparativ cu anul 2013.

“Mă bucur de faptul că împreună am reuşit să creştem semnificativ numărul turiştilor sosiţi în Bucovina şi în întreg judeţul Suceava. În 2014 s-a înregistrat o creştere de 7,7% faţă de 2013, în timp ce în acest an, pe primele şase luni, creşterea este de peste 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vă asigur că instituţia pe care o conduc  va sprijini în continuare acest sector de activitate economică”, a mai adăugat Cătălin Nechifor.