FOTBAL. LIGA CAMPIONILOR – 2-2 la Borisov. Steaua nu mai BATE…


Intră acum și în grupul de

BATE Borisov – Steaua  2 – 2 (1 – 0)

În ciuda faptului ca Gica Hagi si-a avertizat elevii asupra dificultatii partidei tur cu BATE Borisov, stelistii s-au dus sa semneze condica în Belorusia, convinsi ca se vor întoarce de la Borisov cu tolba plina de puncte. Adversarul – echipa locala BATE – era complet necunoscuta si uimita pâna si ea de performanta realizata. Hagi a atras atentia ca nu trebuie subestimati belorusii, dar se pare ca nu a fost crezut. Asa ca la pauza, România avea sa vada, pe tabela, un scor incredibil: Bate – Steaua 1-0! Golul fusese înscris de Radkov, în urma unei lovituri libere executate de Platonov în careu si a unei mari greseli – sau mai bine zis a unei absente la marcaj – a apararii ros-albastre. Pur si simplu, fundasul central bielorus, urcat în atac pentru o posibila lovitura de cap norocoasa, s-a pomenit cu mingea la picior si a introdu-o în poarta lui Zapata.
Interesant este ca, pe fondul entuziasmului afisat de gazde, care au obtinut multe lovituri libere si s-au apropiat des de careul advers, cele mai mari ocazii de pâna la pauza le-au apartinut stelistilor: un gol anulat pe motiv de ofsaid si o lovitura de cap a lui Dica, respinsa greu de Filipovici.
În repriza a doua jocul s-a schimbat, mai ales prin intrarea lui Bicfalvi. Jocul ros-albastrilor s-a modificat mult în bine. Mustruluiti de Hagi la pauza, stelistii au apasat pe acceleratie si au început sa gaseasca mult mai usor culoarele spre poarta adversa. Egalarea avea sa fie adusa de nimeni altul decât fundasul-golgheter Goian, care a reluat cu capul centrarea înalta a lui Dica. Mai merita consemnata bara lui Banel, care a reluat o centrare buna a lui Neaga, dar i-a lipsit putin sa îsi înscrie numele pe lista marcatorilor. Era minutul 67 si baietii lui Gheorghe Hagi atacau cu furie poarta lui Fedorovici. Dica a fost la un pas sa marcheze un eurogol în minutul 73, însa goalkeeper-ul gazdelor a intervenit extraordinar, reusind sa scoata din vinclu sutul decarului stelist.

Tot Dica a fost cel care a facut diferenta, reusind sa transforme senzational o lovitura libera de la marginea careului, cu sase minute înainte de final. Fara sa straluceasca pe durata celor 90 de minute, Steaua a parut ca reuseste sa profite din nou de experienta superioara în Europa si sa-si apropie victoria si implicit calificarea înca din meciul tur. Golul lui Blizniuk din minutul 92 a stricat o seara aproape perfecta pentru echipa ros-albastra. Totusi, sansele de calificare ale Stelei ramân ridicate, daca ne gândim la numele adversarilor îngenuncheati în Ghencea în sezoanele precedente.

Au evoluat formatiile:

BATE Borisov: Fedorovici – Kazantev, Radkov, Filipenko, Khagus – P. Platonov (Sivakov, 84), Lihtarovici (Krivet, 53), Ermakovici, (Javnercik, 70), Stasevic – Blizniuk, D. Platonov.

Steaua: Zapata – Golanski, D. Goian, I. Rada (Lovin, 61), P. Marin – Nicolita (D. Zaharia, 77), M. Radoi, Plesan, Croitoru (Bicfalvi, 55) – N. Dica, Neaga


Intră acum și în grupul de