Fotbal. Cupa Romaniei – Doar un satelit. Restul la anu’ !


Intră acum și în grupul de

Poli II Iasi – Cetatea Suceava   2 – 1
Aventura formatiei Cetatea Suceava în Cupa României s-a încheiat mai repede decât ne-am fi asteptat. În fata unei echipe pe care o va înfrunta si în viitorul sezon al Ligii a III-a, elevii lui Marian Pana au facut un joc modest, la capatul caruia s-au vazut eliminati înca din faza a III-a a Cupei României. Faptul ca tehnicianul sucevean a declarat în  nenumarate rânduri ca îsi doreste sa acceada în fazele superioare ale acestei competitii nu a contat deloc pentru fotbalistii suceveni. Cu un joc apatic, lipsit de vlaga în care nu au reusit sa lege mai mult de doua-trei pase Cetatea nu ar fi câstigat meciul nici daca acesta s-ar fi prelungit înca 90 de minute.Partida, care s-a disputat pe stadionul Tineretului din Iasi, a început cu gazdele la timona, polistii trimitând mingea în bara înca din minutul 3 al meciului. A fost practic semnalul de alarma care a anuntat golul lui Pandele, din minutul 18. Sut sec în coltul lung al portii aparate de Rohetki. Cu 5 minute înainte de finalul primei parti a jocului, sucevenii au avut o tresarire de orgoliu si Celpan a executat excelent o lovitura libera de la 20 de metri la care goalkeeper-ul Plesca (convocat pentru acest meci de la formatia de prima liga) nu a avut cum sa intervina.

Scorul final al partidei a fost stabilit în ultimele secvente ale primei reprize când ieseanul Caragea a trimis balonul în vinclul portii sucevene.

Repriza a doua avea sa arate o echipa suceveana care nu a reusit decât de doua ori sa puna în pericol poarta gazdelor, celelalte actiuni încheindu-se undeva pe la 35 de metri de buturile lui Plesca. Nici intrarile lui Mitruc si Apetri nu au avut darul de a schimba în bine jocul galben-albastrilor.

Fluierul de final a adus bucuria si totodata calificarea echipei Poli II Iasi, în turul IV al Cupei. De partea cealalta,  în tabara sucevenilor au aparut deja primele semne de îngrijorare.

Astfel, sperantele microbistilor suceveni de a vedea pe „Areni” echipe mai bine cotate s-au naruit. „Cetatenii” s-au multumit pentru aceasta editie doar cu satelitul celor de la Poli Iasi. Noi ceilalti am fi vrut mai mult. Poate anul viitor…

Nu este o drama faptul ca Cetatea a fost eliminata din Cupa României pe cât de îngrijoratoare este maniera în care aceasta a pierdut în fata unei formatii iesene considerata inferioara valoric. 

Imediat dupa meci presedintele clubului sucevean, Dumitru Moldovan a declarat: „Daruirea jucatorilor nu a fost cea asteptata. Vrem sa fim o echipa care marcheaza multe goluri, dar azi nu am pus deloc în pericol poarta adversa. Felicit echipa adversa pentru ca si-a dorit mai mult Victoria. Sper sa ne revenim cât mai repede dupa acest esec pentru ca ne asteapta o lupta dificila în campionat”.

Antrenorul Marian Pana a folosit  în meciul cu Poli II ,urmatoarea formula de joc: Rohetki – Nicolau, Ungureanu, Halip, Leuciuc, Onciu, Celpan, Cojenel (Apetri, 60), Colban ( Mitruc, 77) – Iordache, Homneac (Dicher, 46).
Iata rezultatele complete din faza a III-a a Cupei României: 
Poli II Iasi – Cetatea Suceava  2-1
Laminorul Roman – FCM II Bacau  1-2
Willy Bacau – Otelul II Galati  2-1
CSM Rm. Sarat – CF Braila  2-0
CS Ovidiu – Callatis Mangalia  3-0
Infratirea Harman – Petrolul II Ploiesti  0-4
AS Rucar – UFC Chitila  4-5
Mikes Zagon – CSM Ploiesti  0-3
Dunarea Calarasi – CS Buftea  5-7
Dodu Bucuresti – Rocar Bucuresti  6-3
Inter Pantelimon – Tricolorul Breaza  3-6
FC Bals – Alro Slatina  1-0
Armata Craiova – Building Vânju Mare  2-0
Minerul Matasari – Minerul Motru  0-3
Atletic Sibiu – CSM Sebes  2-3
Marmosim Simeria – Gloria CTP Arad  0-4
Victoria Carei – Sanatatea Cluj  1-2
Bihorul Beius – FC Baia Mare  0-2
Avântul Reghin – Gloria II Bistrita  1-3
Echipele învingatoare s-au calificat în turul IV.
Partida ACU Arad – Timisul Albina s-a disputat joi, de la ora 17.30.
Faza a IV-a, la care vor participa echipele din Liga a II-a si cele 20 de echipe calificate din faza a III-a (în total 56 de echipe) este programata sa aiba loc la data de 29 august 2007.


Intră acum și în grupul de