Enervat că propunerea sa de a cumpăra noi decoraţiuni de iarnă de 2,5 miliarde de lei a fost respinsă la propunerea viceprimarului Harşovschi, primarul Ion Lungu a spus că va pune decoraţiuni şi anul viitor, confirmând că va candida pentru un nou mandat


Intră acum și în grupul de

Respingerea unui proiect de hotărâre al primarului Ion Lungu în Consiliul Local prin care urmau să fie alocaţi 2.5 miliarde de lei pentru cumpărarea de noi instalaţii pentru sărbătorile de iarnă, primarul a răbufnit în plenul Consiliului Local declarând că decoraţiunile vor fi puse anul viitor tot de el, confirmând astfel că doreşte să candideze pentru un nou mandat.

Consilierii locali suceveni s-au împotrivit alocării sumei de 250.000 lei pentru achiziția de ornamente de Crăciun, în ședința de joi, ei susținând un amendament al viceprimarului Lucian Harșovschi prin care banii să intre în Fondul de rezervă al municipalității.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a propus în Consiliul Local alocarea sumei de 250.000 lei pentru achiziția de ornamente de Crăciun întrucât și cartierele George Enescu, Obcini și Zamca să fie ornate în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Lungu a explicat că a primit reproșuri din partea sucevenilor că ornamentele de sărbătoare sunt folosite cu preponderență în cartierele Centru și Burdujeni și de aceea a propus cumpărarea de noi decorațiuni.

craciun in bucovina 3

Însă, nu de aceeași părere a fost și viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, el propunând un amendament la proiect prin care banii să meagă în Fondul de rezervă.

„Domnul primar are dreptate, din puținul pe care îl avem trebuie să punem ornamente în toate cartierele, dar trebuie să fim foarte concreți și conciși la sumele acestea pentru că până la urmă trebuie să dezvoltăm mai mult orașul”, a spus Harșovschi.

El a subliniat că este nevoie de o inventariere concretă a decorațiunilor existente și repararea celor defecte și abia în situația în care se constată că într-adevăr nu sunt ornamente suficiente să fie cumpărate altele.

La rândul său, Ion Lungu a ținut să declare că amânarea unei hotărâri în privința achiziției de ornamente ar putea duce la situația ca acestea să nu fie folosite la iarnă.

„Dacă mai amânăm, până se fac achiziții s-ar putea să le nu mai punem până la Crăciunul acesta. Dacă se dorește să le punem la Crăciunul viitor, o să le pun tot eu”, a spus Lungu.

În urma votului dat, 14 consilieri locali suceveni au votat „pentru” trecerea amendamentului propus de Lucian Harșovschi, iar șase s-au „abținut”. În acest fel, suma de 250.000 lei a intrat în Fondul de rezervă al municipalității.


Intră acum și în grupul de