Două surori din Putna, bătute şi tăiate cu briceagul de propriul tată


Intră acum și în grupul de

Două surori în vârstă de 15 ani din comuna suceveană Putna au ajuns, duminică seara, la Spitalul Judeţean Suceava, după ce au fost bătute şi tăiate cu un briceaj chiar de tatăl lor.

Una dintre fete a fost internată cu diagnosticul „plăgi tăiate multiple prin agresiune latero-cervicală dreapta, mâna dreaptă, antebraţ stâng, gamba stângă”, iar cealaltă cu „plăgi multiple înjunghiate la nivelul scalpului, latero-cervical dreapa, bază hemitorace dreapta, antebraţ dreapta prin agresiune”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, în urma cercetărilor, a reieşit că fetele ar fi fost bătute de tatăl lor.

spitalul judetean suceava

El a spus că mama fetelor este la muncă în străinătate, iar tatăl acestora, cunoscut consumator de băuturi alcoolice, a venit duminică seara acasă unde a început o ceartă cu fetele, şi a lovit-o pe una cu un briceag la mâna dreaptă, iar apoi cealaltă a sărit în sprijinul surorii sale, fiind şi ea lovită cu pumnii şi briceagul.

Cele două fete au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, că cele două paciente au fost internate în Secţia de Chirurgie Pediatrică şi ar putea rămâne sub supraveghere medicală până la 48 de ore.

El a spus că celor două paciente le-au fost acordate îngrijiri medicale, iar plăgile tăiate au fost toaletate şi suturate arătând că, din fericire, plăgile sunt superficiale şi pacientele sunt în afara oricărui pericol.

„Bărbatul va răspunde conform legii”, a spus Epureanu care a menţionat că urmează să fie sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava pentru a verifica situaţia celor două fete.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că instituţia s-a autosesizat în acest caz, iar echipa serviciului de urgenţă a DGASPC a preluat cazul şi îl va instrumenta.
Ea a spus că se va lua legătura atât cu reprezentanţii SJU Suceava, unde sunt internate cele două fete, dar şi cu cei ai Primăriei Putna.
“Se va discuta şi cu cele două fete, apoi se vor decide măsurile de protecţie”, a spus Daneliuc.

 


Intră acum și în grupul de