Trenul de călători Suceava-Putna şi retur ar putea fi repus în funcţiune


Intră acum și în grupul de

Trenul de călători pe ruta Suceava-Putna şi retur ar putea fi repus în funcţiune după ce această rută a fost desfiinţată din februarie 2012.

Anunţul a fost făcut, marţi, în şedinţa CJ Suceava, de consilierul judeţean Niculai Bosancu, director al CFR Marfă.

Bosancu a spus în cadrul şedinţei că în urma unor analize ale SNCFR s-a constatat că există posibilitatea să se asigure o garnitură pentru această rută şi că circulaţia acestui tren ar putea fi susţinută printr-un pachet social cu compensare dintre costuri şi venituri de la bugetul de stat.

accident tren8

El a explicat că trebuie însă verificată starea tehnică a liniei Dorneşti-Putna, închisă din 2012, unde viteza maximă actuală este de 30 de km/h, ceea ce face ca transportul cu trenul să nu fie atât de avantajos şi că cetăţenii ar prefera să circule cu microbuze.

Bosancu a mai declarat că trebuie ca linia Dorneşti-Putna să intre în parametri normali pentru ca aceasta să fie preferată de călători.

Întrebat de preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor când şi care ar fi condiţiile în care trenul ar putea repus în funcţie Bosancu a spus că în termen de 30 de zile se va afla exact cum se va acţiona.

„În 30 de zile vom şti exact data şi cum se va putea face. Se impune reverificarea infrastructurii”, a spus Bosancu.

Până în februarie 2012 au funcţionat trei perechi de trenuri pe ruta Putna-Suceava, inclusiv pe relaţia Putna-Iaşi, dar atunci s-a decis închiderea acestei linii întrucât nu era profitabilă.


Intră acum și în grupul de