Primarul Sucevei: „Nu am promis niciodată că fac un oraş la cheie”


Intră acum și în grupul de

Lungu sustine o conferinţă de presă la Primăria Suceava.

ion lungu (4)

„Suntem în linie dreaptă cu Suceava -Capitala europeană a culturii. Am angajat firma GENESIS din Suceava pentru proiect. Are la dispoziţie 15 zile să facă strategia şi documentaţia pentru 40.320 lei. Sper să putem depune la termen dosarul. Am propus pentru acest proiect un buget de 25 milioane de euro în caz că îl câştigam. 18 milioane euro programe culturale, promovare si marketing 3 milioane de euro.

Vrem să facem şi sala polivalentă care va avea şi un rol cultural. Pentru a implementa proiectul am luat modelul de la Sibiu si am creat o asociaţie culturală cu 23 de membri fondatori. Voi avea mâine o discuţie cu consilierii la ora 12 şi vrem să facem o asociere cu CJ pentru a dovedi capacitatea politică stabilă. Îmi doresc ca pe 8 octombrie  să avem o şedinţă extraordinară ca să aprobăm strategia culturală şi asocierea cu CJ.

Nu e foarte important ce activitate ai azi în oraş, ci proiectul în sine. Sunt două aspecte legate de slogan şi de logo la care se lucrează.r

Am obţinut aprobarea ca până pe 15 octombrie să furnizeze apa caldă TERMICA. Am discutat cu noul operator pentru preluarea instalaţiilor. Îi asigur pe suceveni că vor avea căldură şi apă caldă şi în acest an şi voi avea grijă ca preţul să fie cât mai mic. Sper ca în CL să se voteze. Am văzut un anumit partid că nu vrea sa voteze şi e problema lor că vor să lase Suceava fără căldură. Toţi au avut reprezentanţi în comisia de licitaţie. Mâine voi avea o primă discuţie cu consilierii.

S-a lucrat în deplină legalitate cu alegerea operatorului de apă caldă şi căldură.

Nu am promis niciodată că fac un oraş la cheie, dar nădejdea mea e la fondurile europene şi aştept să se lanseze ghidurile ca să putem accesa banii pentru drumuri. Cam 3 % din străzi sunt de pământ în municipiu acum.

Duminică e un moment important şi vom sfinţi catedrala din Suceava. Invit toţi sucevenii să vină la eveniment. Am acordat până acum 1,8 milioane de euro pentru catedrală. Strada Grigore Ureche va fi închisă circulaţiei rutiere pe timpul slujbei. E cea mai mare catedrală din ţară în momentul de faţă.”

 


Intră acum și în grupul de