SJU Suceava are bani pentru acordarea majorărilor salariale. Cheltuielile pentru plata salariilor personalului vor ajunge la 62,5 la sută din totalul cheltuielilor


Intră acum și în grupul de

Salariile personalului din sistemul sanitar din România urmează să fie majorate cu 25 la sută, începând cu data de 1 octombrie, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvernul României în data de 26 august.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, economist Vasile Rîmbu a declarat, miercuri, că începând cu data de 1 octombrie, având ca bază de calcul salariile de la 1 septembrie,  salariile vor fi majorate cu 25 la sută potrivit OUG 35-2015.

Vasile RambuEl a spus că suma necesară până la sfârşitul anului, pentru lunile noiembrie şi decembrie, pentru acordarea majorărilor salariale personalului din această unitate va fi de 2,5 milioane de lei, din care 2 milioane sunt din bugetul asigurărilor de sănătate, respectiv din ceea ce încasează SJU Suceava de la CAS Suceava pentru servicii medicale prestate, iar 500 000 de lei sunt din bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii pentru salariile aferente activităţilor finanţate de ministerul de resort, respectiv pentru personalul UPU, medici rezidenţi, etc.

Rîmbu a spus că SJU Suceava dispune de resursele bugetare pentru acordarea acestor majorări salariale în condiţiile în care cheltuielile cu salariile personalului reprezintă, în prezent, 50 la sută din totalul cheltuielilor.

El a explicat că aceste majorări vor fi acordate din bugetul alocat de CAS Suceava pentru serviciile medicale prestate de spital şi din bugetul alocat de Ministerul Sănătăţii pentru salarizarea personalului UPU şi medicilor rezidenţi.

“Aşteptăm  o majorare a tarifului pe caz rezolvat, pentru că altfel, dacă nu se va realiza acest lucru, vor avea dificultăţi financiare foarte multe spitale”, a spus Rîmbu, arătând că se aşteaptă ca şi Ministerul Sănătăţii să suplimenteze fondurile aferente salariilor pentru personalul UPU şi medicilor rezidenţi.

Managerul SJU Suceava a precizat că, potrivit legislaţiei, tot personalul spitalului va beneficia de această majorare de 25 la sută a salariilor, iar în aceste condiţii cheltuielile pentru plata salariilor personalului unităţii vor ajunge la 62,5 la sută din totalul cheltuielilor SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de