Concursul national de poezie „Nicolae Labis” editia 39

La Suceava si Malini, în perioada 5 – 7 octombrie 2007 va avea loc editia a XXXIX-a a Concursului national de poezie „Nicolae Labis”. Concursul îsi propune sa descopere, sa sprijine si sa promoveze noi si autentice talente în rândul tinerilor autori de poezie care scriu în limba româna. Potrivit regulamentului de participare sunt acceptate în concurs numai lucrari în limba româna, nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare, autorii trebuind sa aiba maxim vârsta de 30 de ani si sa fie membri ai Uniunii Scriitorilor, sa nu debutat editorial si sa nu fi obtinut Marele Premiu la editiile precedente ale concursului.
Lucrarile trebuie sa fie dactilografiate în cinci (5) exemplare. Acestea trebuie trimise pe adresa: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava, Str. Universitatii nr. 48, Suceava, 720228, pâna la data de 07 septembrie 2007. Ele vor purta în loc de semnatura un motto ales de autor. În coletul postal va fi introdus un plic închis (având acelasi motto), care va contine numele si prenumele autorului, adresa completa, numarul de telefon (obligatoriu) si eventual adresa electronica.
Regulamentul mai spune ca fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) poezii si maximum zece (10), cât priveste lucrarile, acestea nu se returneaza, urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labis”, iar laureatii vor fi publicati în „Caiete malinene” , volum editat de Centrul Culturii Traditionale Suceava.
Laureatii vor fi anuntati pâna la data de 01 octombrie 2007, pentru a fi prezenti la festivitatea de premiere, precum si la manifestarile prilejuite de finalizarea
Concursului, care vor avea loc la Suceava si Malini între 5 si 7 octombrie 2007. Manifestarile vor consta în sezatori literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee si monumente de arta din judet, realizate cu participarea membrilor juriului si a altor personalitati literare.
Juriul concursului va fi alcatuit din membri ai Uniunii Scriitorilor, critici literari, reprezentanti ai organizatorilor.
Pentru cele mai valoroase lucrari prezentate în concurs, juriul va acorda urmatoarele premii: Marele premiul „NICOLAE LABIS”, Premiul I, Premiul II, Premiul III , dar vor fi acordate, în functie de posibilitati, si premii ale unor reviste literare.
Organizatorii manifestarii sunt Consiliul Judetean Suceava, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Primaria comunei Malini, si Complexul Muzeal Bucovina.

loading...