Prima serie de absolvenți ai Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea Suceava Pasaj

În toamna acestui an prima serie de absolvenți ai Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a susținut examenul de licență la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, rezultatele obținute fiind foarte bune. În prezent, absolvenții celor două programe de studiu, „Nutriție și dietetică”, „Balneofiziokinetoterapie și recuperare”, continuă studiile la masterate organizate la Iași, Cluj, Suceava, Târgu Mureș și lucrează în spitale și cabinete particulare.

Potrivit reprezentanților USV, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană a luat ființă în anul 2012.

„Trebuie să amintim aici contribuția adusă de fostul rector, prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR, care, împreună cu prof.univ.dr. Mihai COVAȘĂ, specialist în domeniul nutriției și expert de talie internațională, a pus bazele înființării pentru prima data la Suceava a unui departament cu profil de sănătate, la standarde internaționale de pregătire”, au informat reprezentanții universității sucevene.

Sursa citată a mai arătat că pentru pregătirea studenților, USV colaborează cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Baza de tratament și recuperare de la Vatra Dornei, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași, clinici și laboratoare medicale private.

„USV răspunde astfel nevoii formării de specialiști pentru recuperarea pacienților, dar și cu rol în prevenirea și tratamentul bolilor de nutriție. Cele două programe de studiu sunt de interes național extrem de important, iar în prezent se lucrează la cadrul legal de implementare a calificărilor cuprinse în Registrul Național al Calificărilor. Această legislație, conformă cu cea internațională, prevede ca fiecare spital, unitate de alimentație publică, cantine, unitate de învățământ, creșă etc. să aibă angajat un nutriționist. Introducerea reglementărilor legislative menționate va oferi posibilități multiple de angajare pentru studenții noștri”, au precizat reprezentanții USV.

 


Intră acum și în grupul de