Un bărbat din Dornești și-a „tunat” mașina pentru a transporta țigări de contrabandă, dar a fost trimis în judecată de procurori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Dorneşti a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

masina contrabanda tigari 2

Marcel Vasile Franiuc este acuzat că la data de 18 iunie 2013 a transportat aproximativ 2.000 de pachete de țigări cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina, cu un autoturism marca „Opel Zafira” special modificat pentru a transporta ţigări de contrabandă.

Bărbatul a fost prins în trafic, pe raza comunei Brodina, de un echipaj al Poliției de Frontieră.

Potrivit procurorilor suceveni, bărbatul a avut un comportament suspect la vederea polițiștilor și a negat deţinerea de produse accizabile şi faptul că autoturismul prezenta mai multe adaptări specifice transportului de ţigări – portbagaj blocat, podire cu plăci tip OSB.

Astfel, mașina a fost condusă la sediul S.P.F. Brodina, pentru o verificare mai amănunţită. Cu această ocazie s-a constatat că partea din faţă a habitaclului, bordul şi portbagajul erau special amenajate, găsindu-se 1.998 de pachete de țigări.

Sursa citată a menționat că prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 20.943 lei.

 


Intră acum și în grupul de