Fotbal. Liga I – Golban aduce trei puncte Ceahlaului


Intră acum și în grupul de

Ceahlaul Piatra Neamt – Poli Iasi  1-0
Ceahlaul si Politehnica Iasi au deschis etapa a V-a a Ligii I, cu o partida anosta, lipsita de sare si piper, disputata vineri seara pe arena din Piatra Neamt. Gazdele s-au impus la limita, cu 1-0, gratie golului marcat în minutul 86 de basarabeanul Golban.
Tehnicianul oaspetilor, Ionut Popa, si-a asezat echipa foarte defensiv, asa cum o face de obicei la meciurile din deplasare. Paradoxal, iesenii au dominat prima repriza si au trecut pe lânga gol prima oara în minutul 21, când Naidin a ratat reluarea, dintr-o pozitie foarte buna. Cinci minute mai târziu, internationalul de tineret Clement Palimaru a fost si el la un pas de gol, însa gazdele au avut noroc, sutul acestuia ocolind de putin poarta lui Multescu. Nemtenii s-au trezit pe finalul primei reprize, iar Schumacher a sutat pentru prima oara pe spatiul portii lui Branet în minutul 38.
Desi repriza secunda ar fi trebuit sa ofere mai mult fotbal, odata cu domolirea caldurii sufocante de lânga Pietricica, nu a fost nici pe departe asa. Hizo a amestecat cartile si l-a trimis în teren pe Vranjkovici. Fostul jucator al Pandurilor si al lui Dinamo nu a rupt nici el gura târgului, însa a contribuit si el la faza din minutul 86, când basarabeanul Golban a înscris golul de trei puncte cu o lovitura de cap din sase metri, dupa o bâlbâiala a apararii iesene.
Au evoluat echipele:
Ceahlaul: Multescu – Vitelaru, Nohai, Forminte, Iordache – Cebotaru, Hamza, Schumacher, Rusmir – M. Oprea, Golban.
Poli Iasi: Branet – Homei, Onut, R.Ciobanu, C. Munteanu – Buta, Mijin, Naidin, Sfârlea – Silvasan, Palimaru.  

Universitatea Craiova – Unirea Urziceni (0-1)
Cu un „11” diferit fata de etapa trecuta, oltenii s-au vazut îngenuncheati de „gasca nebuna” a lui Dan Petrescu. Linistea în Banie înca nu s-a asternut, chiar daca antrenorul gazdelor a schimbat cinci titulari, fortat de suspendarile dictate de patronul Mititelu, care a trimis patru jucatori la tineret, dar si de suspendarea dictata împotriva lui Baird, care a primit cartonasul rosu etapa trecuta, cu Pandurii. În aceste conditii, la Universitatea Craiova au debutat în Liga I Spase Dilevski si Sorin Busu, în timp ce Nicusor Banica, Lucian Pârvu si Stefan Barboianu au fost folositi pentru prima oara în acest campionat.
Lipsa de omogenitate a lotului s-a vazut, însa Craiova putea obtine un egal în fata propriilor fani. Nu s-a întâmplat, pentru ca arbitrul Augustus Constantin a dictat un penalti în ultimul minut de joc, în urma unui duel Ciuca – Stancu, atacantul Unirii Urziceni executând perfect lovitura de pedeapsa, în dreapta portarului Banica.
În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova, care începuse campionatul în forta, cu un 4-0 în fata Farului Constanta, a înregistrat a patra înfrângere consecutiva în Liga I: 1-2 la Poli Iasi, 1-3 cu CFR Cluj, 0-2 la Pandurii Târgu Jiu si 0-1 cu Unirea Urziceni.
Au evoluat formatiile:
Universitatea Craiova: Banica – Dananae, Mitchell, Ciuca, Busu – Dilevski, Prepelita (Lutu, 77), Wobay (Barboianu, 47), Rose – Fl. Costea, Pârvu (Stoianof, 64).
Unirea Urziceni: Stelea – Balint, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – C. Petre, V. Negru (C. Marginean, 87), Paduretu, Mara – B. Stancu (Bilasco, 90), Danalache (Onofras, 70).

Universitatea Cluj – FC Vaslui (2-3)
Echipa lui Dorinel Munteanu s-a impus cu 3-2 la Cluj, în fata nou promovatei Universitatea. Moldovenii au câstigat un meci nebun, disputat pe o ploaie torentiala, avându-l în teren pâna spre finalul partidei pe antrenorul Dorinel Munteanu.
Dupa un început greoi de meci, oaspetii au deschis scorul în minutul 32, când Sabou a înscris din careul clujenilor, la o faza la care a dat impresia ca a preluat cu mâna. „Sepcile rosii” nu au putut da o replica imediata, însa au reusit sa obtina un penalti, în minutul 57, la un fault dur al lui Buhus. Radu Sabo a transformat fara probleme, iar gazdele erau împinse de la spate de o galerie fanatica, ce a suportat cu stoicism ploaia torentiala. Vasluienii au revenit la conducere pe tabela, în minutul 66, când Dorinel a centrat pentru Ljubinkovic, iar mijlocasul dorit de Rapid a înscris cu capul din sase metri. În minutul 83, oaspetii s-au desprins la 3 1, prin golul marcat de Jovanovic. Acesta a profitat de iesirea portarului Martin Tudor si a sutat spre poarta, mingea s-a oprit incredibil într-o balta pe linia portii, dar Dolha a împins-o în proprie poarta, încercând sa respinga. La doar un minut, clujenii au profitat de relaxarea oaspetilor si au redus din handicap prin Suller, care l-a învins pe Haisan cu un sut din sase metri.
Moldovenii acumuleaza 11 puncte si ramân neînvinsi dupa cinci etape disputate. Trupa lui Dorinel este pe primul loc în Liga I, cu un meci mai mult disputat decât Rapid.
Au evoluat echipele:
U Cluj: M. Tudor – Cordos, Suller, Park, M. Jovanovic – D. Goga, R. Sabo (Suciu, 69, Negrean, 78), Olah, Dolha – V. Ghindaru (G. Coman, 74), N. Jovanovic.
FC Vaslui: Haisan – Balace, Buhus, Mardare, S. Moraru – Ljubinkovic, Sabou, S. Frunza (P. Jovanovic, 79), D. Munteanu (B. Panait, 89), M. Matei (L. Ivan, 61) – Temwanjera.  

Gloria Buzau – CFR Cluj (1-2)
CFR Cluj a avut un meci mai greu decât se astepta, la Buzau, în fata nou-promovatei Gloria. Ardelenii s-au impus cu 2-1 si tin pasul cu FC Vaslui, în fruntea clasamentului Ligii I.
Echipa pregatita de Ioan Andone a deschis scorul în chiar minutul 5 al întâlnirii din Crâng. Trica a înscris cu o lovitura de cap, dintr-o centrare excelenta a portughezului Semedo, si parea ca feroviarii urmau sa aiba o misiune facila. Imediat dupa marcarea golului clujean, Gigi Becali a sosit la stadion pentru a-si vedea „echipa aliat”, iar reactia publicului buzoian a fost una cel putin neasteptata, suporterii aplaudându-l minute bune. Gazdele au reusit egalarea, în minutul 26, când Ionescu a executat foarte bine o lovitura libera, iar mingea a ajuns în poarta ardelenilor si datorita interventiei tardive a lui Stancioiu.
Repriza secunda s-a jucat mai mult pe contre, însa tot cu CFR la conducerea jocului. Oaspetii au ratat ocazie dupa ocazie, exasperându-l pe temperamentalul Ioan Andone. Argentinianul Fabbiani, cel mai scump transfer al clujenilor în aceasta vara, a adus cele trei puncte pentru CFR în minutul 84, când a sutat puternic printre picioarele portarului buzoian.
Au evoluat formatiile:
Gloria Buzau: M. Barbu – Vlaicu, Tudose, Iovita, Doicaru – Paleacu (Lisu, 67), Dino Eze, Suleap (Nejneru, 83), C. Gheorghita – V. Simion, C. Ionescu.
CFR Cluj: Stancioiu – Tony ( Manuel Jose, 67), Galiassi, Cadu, Panin – Semedo (Culio, 74), G. Muresan, Trica, Minteuan – Diddy, Fabbiani.  

Otelul Galati – UTA Arad ( 2-1)
Galatenii au obtinut un succes de moral în vederea returului cu Lokomotiv Sofia, 2-1 în fata formatiei lui Marius Lacatus, UTA Arad. Otelul s-a impus meritat, pe propriul teren, în fata a 6000 de spectatori, în dauna unei echipe care nu a început tocmai bine acest sezon.
Caldura si-a pus amprenta asupra evolutiei celor doua echipe în prima repriza. Jocul a fost extrem de fragmentat, aspect la care a contribuit foarte mult si arbitrul Marius Martis, care a fluierat la mai toate contactele.
Partea secunda a început într-un ritm mai vioi, iar gazdele au deschis scorul în minutul 53, printr-un autogol al aradeanului Roszel. Mijlocasul de la UTA a deviat nefericit în propria poarta o centrare a lui Semeghin. Golul le-a dat aripi moldovenilor, care au început sa atace în valuri poarta lui Daniel Tudor. Sapte minute mai târziu, Labukas a ratat incredibil din interiorul careului mic, Hutan reusind sa-si salveze echipa de la un gol ca si facut. N-avea sa-i ajute prea mult pe banateni interventia lui Hutan, întrucât, în minutul 63, centralul Martis a acordat 11 metri pentru Otelul, dupa o intrare imprudenta a lui Bumbac asupra lui Paraschiv. Jula a transformat pentru 2-0, iar gazdele nu mai puteau scapa victoria.
N-au scapat „otelarii” cele trei puncte, însa au avut ceva emotii pe final, dupa golul lui Edson, din minutul 87. Brazilianul aradenilor a finalizat din câtiva metri, dupa un sut ratat al lui Hidisan.
Otelul urca la 6 puncte în clasament, dupa cinci etape disputate, si asteapta revansa cu Lokomotiv Sofia, din turul doi preliminar al Cupei UEFA. UTA lui Marius Lacatus tine aproape în clasament, având 5 puncte.


Intră acum și în grupul de