În 14 ore, pompierii suceveni au avut aproape 30 de intervenții pentru defrişarea copacilor căzuţi din cauza ninsorii şi a vântului


Intră acum și în grupul de

Ninsoarea căzută duminică în județul Suceava a dat mari bătăi de cap  nu doar șoferilor, ci şi pompierilor suceveni care au avut aproape 30 de intervenții în 14 ore.

Potrivit ISU Suceava, vremea de coșmar i-a mobilizat pe pompierii militari pentru defrişarea arborilor căzuţi din cauza fenomenelor meteo periculoase.

drum, iarna, zapada, ninsoare, trafic (8)

Astfel, de duminică seara, de la ora 18.35, și până luni dimineața la 8.35, pompierii au intervenit în 28 de cazuri, 15 fiind doar în municipiul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a explicat că în municipiul Suceava au fost defrișați opt arbori, dar și mai multe crengi care au căzut pe carosabil, pe mașinile parcate sau care au blocat căile de acces în imobile. Găleată a menționat că au fost afectate de căderea crengilor și a copacilor nouă autoturisme.

În municipiul reședință de județ, pompierii au intervenit pe străzile Mihai Viteazul, Ilie Ilaşcu, Alexandru cel Bun, Cernăuţi, Aleea Lalelelor, Zorilor, Mărăşeşti, Ştefan cel Mare, Tudor Vladimirescu, Academician Vasile Grecu, 6 Noiembrie, Victoriei, Leca Morariu și Ştefan Ştefureac.

De asemenea, în Rădăuți, pompierii au defrișat trei arbori ce au afectat trei mașini parcate sau care prezentau pericol de prăbuşire peste trecători.

În Fălticeni, noaptea a fost mai liniștită, pompierii intervenind pentru defrișarea și îndepărtarea a doi arbori căzuți de pe carosabil.

La Siret, au fost defrişaţi şi îndepărtaţi de pe carosabil cinci arbori ce prezentau pericol de cădere peste autoturismele parcate, dar și pentru trecători.

ISU Suceava a mai precizat că în Gura Humorului și Frasin au fost defrişați şi îndepărtați de pe carosabil doi copaci, iar în Comuna Cornu Luncii s-au defrişat 12 arbori, din care cinci erau căzuţi pe carosabil, iar alţi șapte prezentau pericol de prăbuşire pe drumul judeţean 209.

Alți trei arbori au fost defrişați şi îndepărtați de pe carosabil în comunele sucevene Șcheia, Negostina și Vama.

 


Intră acum și în grupul de