Falși cumpărători de mere l-au lăsat pe un bătrân din Botoșana fără 2.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 76 de ani, din comuna Botoșana, a crezut că poate face o afacere profitabilă cu trei persoane care s-au arătat interesate să cumpere mere, însă a rămăs fără 2.000 de lei.

bani

Poliția Județeană a informat că duminică, în jurul orei 09.30, la locuința bătrânului s-au prezentat trei persoane necunoscute care au vrut să achiziționeze mere de consum. După ce au negociat prețul, doi dintre cumpărători au intrat într-o anexă a locuinței pentru a sorta merele, arătându-i bărbatului de 76 de ani că au o bancnotă de 500 lei și l-au trimis în casă pentru a le aduce restul.

Ulterior, bătrânul a fost invitat de doi dintre autori pentru a merge cu autoturismul acestora la un alt vânzător de mere din localitate, la domiciliul victimei rămânând cu soția sa și un al treilea bărbat pentru a alege merele ce urmau să fie cumpărate.

„Ajuns în centrul localității și având suspiciuni cu privire la cumpărători, bărbatul de 76 de ani a hotărât să se întoarcă acasă, ocazie cu care a constatat faptul că persoana care alegea mere era plecată, iar din ușa locuinței i-au dispărut cheile și suma de aproximativ 2.000 lei”, au informat polițiștii suceveni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de