Gospodărie din Solca, distrusă de un incendiu provocat de un scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din orașul Solca a fost cuprinsă de flăcări luni seara, la fața locului intervenind cinci autospeciale de pompieri de la Solca, Rădăuți, Arbore, dar și 20 de localnici cu mijloace de primă intervenţie.

incendiu pompieri (5)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 19:47, iar la sosirea echipajelor ardeau două anexe corp comun, o magazie de lemne şi acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la două gospodării aflate în imediata apropiere.

Găleată a arătat că incendiul a fost lichidat după circa trei ore, în urma lui fiind mistuite depozitul de furaje şi adăpostul de animale, magazia de lemne, patru tone de fân, o tonă de porumb ştiuleţi, 700 kilograme de cereale, trei metri cubi lemn de foc şi jumătate de metru cub de cherestea.

De asemenea, flăcările au degradat 40 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, o tonă de fân şi bunuri casnice și au pierit un porc şi 30 de păsări.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric produs la un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului şi cele două case învecinate. S-au mai salvat un cal, doi porci şi 20 de păsări de curte”, a completat plt. adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de