Nu poţi să te consideri tu, primar, ctitor de catedrală pentru că ai finanţat lucrări din banii sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că miile de suceveni care au participat la slujba de sfinţire a catedralei din municipiul Suceava au aceeaşi contribuţie de ctitori ai acestui locaş pentru că o parte din bani au venit din taxele şi impozitele plătite de ei.

catedrala (101)

Bălan a spus că împreună cu Gheorghe Flutur şi ceilalţi liberali au asistat la slujbă din mulţime alături de mii de suceveni care, în marea lor majoritate, sunt ctitori ai catedralei.

El a arătat că nu din bunăvoinţa lui Ion Lungu s-au alocat banii pentru catedrală ci pentru că aşa au decis consilierii locali.

„Banii vin de la fiecare sucevean plătitor de taxe şi impozite”, a spus liderul liberal.

El crede că sucevenii vor să afle de la Ion Lungu „cât de ctitor este” din bani personali şi nu din banii sucevenilor.

„Generozitatea pe banii altora nu prea e de scos în faţă”, a spus Bălan.

El a exemplificat cu ceea ce se întâmpla acum o sută de ani, când un boier finanţa construcţia unei biserici dacă dorea să-şi lege numele de o asemenea construcţie şi atunci era felicitat şi de credincioşi şi de ierarhi.

Bălan consideră că primarul nu poate să-şi asume o ctitorie din banii sucevenilor.

„Nu poţi să-ţi asumi tu şi familia ta, ca primar, lucruri făcute din banii sucevenilor”, a spus Bălan.

El a menţionat că Ion Lungu a ales să stea pe scenă la sfinţirea catedralei în calitate de ctitor, dar a menţionat că din câte îl ştie, Ion Lungu are o aplecare spre biserică.

catedrala (96)

 


Intră acum și în grupul de