Preşedintele CJ Suceava, după problemele generate de ninsori în judeţ: „Categoric trebuia convocat Comitetul de Urgenţă”


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a apreciat, modul în care au acţionat lucrătorii din structurile Ministerului Afacerilor Interne şi de la Ambulanţă pentru înlăturarea efectelor intemperiilor care s-au abătut zilele trecute asupra judeţului.

catalin nechiforEl a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va solicita ISU, Poliţiei, Jandarmeriei şi SAJ, să transmită CJ Suceava lista cu angajaţii care s-au implicat mai mult în acţiunile de intervenţie din  judeţ,  pentru a fi felicitaţi.

Nechifor a spus că CJ Suceava va oferi acestora câte o diplomă şi un album de promovare a Bucovinei, pentru că nu are bază legală pentru a-i motiva cu bani, dar că dacă există sponsori care să doneze sume de bani, prin CJ Suceava aceştia ar putea fi premiaţi.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a apreciat că prefectul ar fi trebuit să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din care face parte şi E.On şi consideră că altfel putea fi abordată problematica pe parcursul zilelor în care localităţi din judeţ nu au fost alimentate cu energie electrică.

„Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă nu a fost întrunit. Am acţionat ca vicepreşedinte al comitetului. Categoric trebuia convocat  Comitetul de Urgenţă”, a spus Nechifor, care a subliniat că dacă era convocat, se putea cere oficial ajutor Comitetului Naţional.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, duminică a fost una din cele mai grele situaţii din judeţ, cu vânt şi frig polar,  iar angajaţi ai ISU, ai Jandarmeriei, ai Poliţiei sau Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi echipele E.On au acţionat pentru rezolvarea problemelor care au apărut în toate localităţile judeţului.

Nechifor a declarat că o dezamăgire a fost relaţia cu E.On care nu a transmis în timp util nici informaţiile despre zonele cu căderi de tensiune şi nici dacă au nevoie de sprijin.

El  a arătat că cele 14 echipe ale E.On care au acţionat în judeţ nu puteau face faţă numărului extrem de mare de avarii, fiind peste 500 de posturi de transformare nealimentate cu energie electrică.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că în această situaţie a cerut sprijinul premierului Victor Ponta şi a spus că după intervenţia publică a premierului ritmul de rezolvare a situaţiilor de avarie a crescut.

„La 42 de localităţi nealimentate cu energie electrică nu făceam faţă cu 14 echipe. Ieri au acţionat 24 de echipe şi asta după intervenţia publică a premierului. Ritmul de rezolvare a crescut, iar azi dimineaţa mai era o singură localitate nealimentată cu energie electrică”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat efortul angajaţilor E.On care au intervenit pentru remedierea avariilor, care două zile au muncit infernal şi au fost nevoiţi să patruleze pe jos pentru a identifica zonele cu probleme, dar că se impunea ca numărul echipelor să fie suplimentat.

El a arătat că duminică după amiaza, când s-au produs cele mai multe pagube, atât el cât şi prefectul au fost în judeţ pentru a coordona anumite acţiuni de intervenţie.


Intră acum și în grupul de