Nechifor: Avem spre finalizare contracte cu firme low-cost care vor zbura din primăvară de pe Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că speră ca în scurt timp să se poată face rezervări de bilete pentru cursele Tarom Suceava-Bucureşti şi a anunţat că sunt spre finalizare contracte cu firme low-cost care vor zbura de pe Suceava din primăvara anului viitor.

aeroport 3

Nechifor a spus că a discutat cu reprezentanţii Tarom despre reluarea curselor Suceava-Bucureşti din 12 noiembrie şi că a fost o discuţie aprofundată.

El a menţionat că zborul Tarom va trebui să fie profitabil şi a subliniat că pentru cursele externe cu Tarom, călătoria Suceava-Bucureşti este gratuită.

Nechifor a declarat că cel mai mare handicap este că în anul 2013, ultimul în care s-a zburat de pe Suceava, numărul de pasageri prelucrat a fost mic, de doar 25.000 şi asta din cauza infrastructurii vechi a aeroportului.

Acum, potrivit lui Nechifor, Aeroportul Suceava este cel mai modern din ţară, cu pistă elastică şi cu patru sisteme de navigaţie, de la cel la vedere, la GPS, VOR şi ILS.

El a spus că ILS-ul, un sistem performant de aducere la sol a avioanelor, urmează să fie montat de Romatsa, singura instituţie care o poate face, CJ Suceava asigurând doar platforma pentru instalarea acestui sistem.

Nechifor a adăugat că din 20 octombrie Romatsa va începe montarea acestui sistem care apoi va fi calibrat şi va deveni funcţional.

Preşedintele CJ Suceava nu a putut preciza care va fi orarul de zbor al Tarom sau care va fi costul biletelor, menţionând că aşteaptă ca în scurt timp Suceava să apară în sistemul de ticketing al Tarom.

Aeroportul Suceava va fi operaţional din 25 octombrie, iar în 27 octombrie este aşteptată prima cursă privată care va veni de la Viena.

În 12 noiembrie vor fi reluate cursele regulate Tarom, a anunţat ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (17)

 


Intră acum și în grupul de