Un cioban de la o stână din Broșteni a fost trimis în judecată pentru omor după ce și-a înjunghiat un coleg de breaslă la beție


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Broşteni, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor, după ce la începutul lunii septembrie a acestui an și-a înjunghiat, la beție, un coleg de la o stână din localitate.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava inculpatul Olteanu Dinu lucra la stâna amplasată în zona denumită „Obcioara de Jos” împreună cu victima D. M. și numiţii L. P., A. C. şi baciul I. M.

Ancheta a scos la iveală faptul că în după-amiaza zilei de 3 septembrie 2015, ciobanii de la respectiva stână au consumat circa opt litri vin şi 500 de mililitri de rom, iar la un moment dat inculpatul Olteanu Dinu i-a spus baciului și unuia dintre ciobani că vrea să plece acasă.

cutit

Însă, atât baciul, cât și victima D. M. s-au opus vehement plecării inculpatului punându-i în vedere acestuia să îşi termine treburile la stână.

Pe fondul consumului de băuturi alcoolice între inculpat și cei doi s-a iscat în mod spontan o situaţie conflictuală, împrejurare în care baciul l-a prins cu mâinile de piept pe Olteanu Dinu în încercarea de a-l opri pentru a se întoarce la muncă.

La scurt timp după acestea, D. M. l-a lovit pe inculpat cu pumnul în plină figură, situație care l-a iritat pe Olteanu Dinu și l-a determinat să scoată din buzunarul pantalonilor un cuţit tip briceag. Fără să mai stea pe gânduri, i-a aplicat lui D. M. o lovitură în zona hemitoracelui drept, iar mai apoi la nivelul toracelui şi a braţului drept.

Urmare a loviturii, victima s-a prăbuşit în iarbă sângerând abundent. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, inculpatul Olteanu Dinu a intenţionat să îl lovească şi pe I. M. strigând către acesta „stai că te omor şi pe tine”.

Fiindu-i frică să nu fie agresat, baciul a luat-o la fugă, a sărit gardul împrejmuitor al stânei, fiind urmărit pe o porţiune de câţiva zeci de metri de către inculpat. Văzând că nu îl poate ajunge, inculpatul a renunţat să îl urmărească, a revenit la stână, iar după aceea a coborât prin pădure spre oraşul Broşteni.

Procurorii suceveni au arătat că inculpatul a pierdut cuţitul cu care a înjunghiat victima pe drum, iar în momentul în care s-a apropiat de oraș a sunat la 112 și a recunoscut fapta comisă.

Bărbatul înjunghiat a fost imediat trasportat cu o mașină spre spitalul din Vatra Dornei, iar pe raza localităţii Crucea a fost preluat de o ambulanţă, personalul medical constatând decesul.

Procurorii au menționat că în urma raportului medico-legal de necropsie, moartea ciobanului D. M. a fost violentă și s-a datorat unei hemoragii externe şi interne consecutiv unor plăgi tăiate-înţepate penetrante în cavităţile toraco – abdominale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de