Fotbal. Liga a III-a – Succes categoric in fata unei contracandidate la promovare


Intră acum și în grupul de

CF Braila – Cetatea Suceava         0 – 3

Plecati la malul Dunarii cu gândul de a se revansa în fata echipei care a parafat practic retrogradarea lor în Liga a III-a, fotbalistii de la Cetatea au confirmat forma buna din acest debut de sezon. Victoria cu 3-0, obtinuta pe terenul unei echipe care se anunta una dintre contracandidatele la promovare, le aduce elevilor lui Marian Pana înca 3 puncte si îi mentine pe primul loc al clasamentului.

Galben-albastrii au început excelent meciul si în minutul 2, Celpan a luat o actiune pe cont propriu si a punctat pentru 0-1. Golul a turnat plumb în picioarele fotbalistilor echipei gazda care au asistat neputiinciosi la o noua sarabanda a ratarilor. Dicher, Colban sau Cojenel au fost foarte aproape de gol.

În minutul 38 braileanul Nicoara vede cel de-al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu dar superioritatea numerica a sucevenilor dureaza pâna în minutul 49, când atacantul Tudor Homneac este eliminat.

Ca si în partida de pe teren propriu cu Leonard Pascani, în minutul 62, Vespazian Colban înscrie pentru 0-2 de aceasta data din lovitura libera. Sase minute mai târziu Colban reuseste „dubla” printr-un lob peste portarul advers, transând victoria de partea gruparii sucevene.

Antrenorul Marian Pana a folosit formula: Rohetki – Leuciuc, Ungureanu (80, Butnaru), Nicolau, Halip – Apetri, Onciu (46, Homneac), Celpan (77, Mitruc), Cojenel – Dicher, Colban (75, Lupu).

„Am început bine meciul si am marcat foarte repede dar dupa aceea am ratat 3-4 ocazii mari .Cunosteam echipa braileana înca de anul trecut. Au în componenta jucatori foarte tineri dar imprevizibili. Noi nu i-am lasat sa joace si astfel am reusit sa ne impunem. La un moment dat chiar îmi era frica sa nu se repete situatia din meciul de anul trecut când am fost egalati . Toata lumea asteapta evolutii bune de la noi si de aceea trebuie sa câstigam fiecare meci. Sigur, vor urma si meciuri mai grele dar daca vom fi la fel de conectati la joc ca în aceste prime doua etape vom reusi sa obtinem rezultate bune”, a declarat tehnicianul Marian Pana.

În ceea ce-i priveste pe brazilienii Dimas Braz Rimi si Tomas Domizete, Marian Pana a precizat ca acestia nu au fost înca legitimati si oricum pentru a fi titulari ei trebuie sa confirme si sa munceasca la antrenamente.

CFR Pascani – CSM Raraul Câmpulung Moldovenesc   2 – 1

Remiza obtinuta în fata celor de la Willy Bacau a adus o oarecare încredere în tabara câmpulungeana. La Pascani, fotbalistii lui Relu Buliga si Mihai Eremia au beneficiat de o lovitura de la 11 metri dar Sârbu a ratat. Era doar minutul 11. Dupa alte 10 minute gazdele deschid scorul  prin Ancuta, din penalti. Golul a adus un suflu în plus pascanenilor care pâna la pauza au mai punctat înca o data prin acelasi Ancuta. Sandrinio Gherine a reaprins sperantele jucatorilor de la Raraul, în minutul 77 când a marcat pentru 2-1 dar acesta avea sa fie si rezultatul final al meciului.

Raraul a jucat în formula: Axinte – Popescu, Paraschiv, Talanca (44, Ilie) – Andriuc, Plecanciuc (78, Macovei), Mândrila, Sârbu (65, Ghiviziu), Muscar – Gherine, Lazar (60, Canceu).

 

Juventus Falticeni – Otelul II Galati         1 – 0

Dupa ce în prima runda a ratat sansa de obtine primele puncte din acest campionat, Juventus Falticeni a întâlnit în etapa a II-a formatia satelit a Otelului Galati. În fata echipei de la malul Dunarii, elevii lui Ovidiu Murariu au fost mult mai pragmatici. În  minutul 5, Andrei Ailenei, servit ideal de Adi Pânzaru,din lovitura libera, înscrie golul care  avea sa fie decisiv în desemnarea echipei învingatoare. Cu o posesie superioara falticenenii au controlat jocul în cea mai mare parte a sa. Lucrurile s-au complicat în minutul 55, când Ovidiu Bosancu a primit cartonasul rosu. În inferioritate numerica, gazdele au fost cele care puteau marca pentru 2-0 dar torpila lui Ciopraga de la 40 metri a fost respinsa de portarul echipei adverse. La una din ultimele faze ale jocului, galatenii au fost foarte aproape de înscrie dar  voleul din 7 metri nu si-a atins tinta iar Juventusul a ramas cu toate cele 3 puncte.

Pentru Juventus au evoluat: Zaharia – Vrabie, Ciopraga, Berezoschi, O. Bosancu – P. Bosancu, Suleru, A. Pânzariu, Pantea – Bijec, A. Aileni. Au mai intrat Prisaca, Grigoriu, Ciocârlan si Tomescu.

„ A fost un meci de uzura, mai ales din cauza faptului ca terenul a fost îmbibat cu apa. Am obtinut 3 puncte importante desi am jucat aproape o repriza în inferioritate numerica. Etapa viitoare ne asteapta un meci foarte greu, acasa la Politehnica Galati, o echipa care are pretentii la promovare dar noi vom încerca sa ne facem jocul si speram sa ne impunem”a concluzionat antrenorul falticenenilor, Ovidiu Murariu.

 

Rezultatele complete ale etapei a II-a

Ceahlaul II – Bujorul Tg. Bujor           4-0

Aerostar Bacau – Pambac Bacau  1-1

CF Braila – Cetatea Suceava  0-3

CFR Pascani – CSM Raraul  2-1

Willy Bacau – FCM Bacau II  3-1

Laminorul Roman – Poli Iasi II  0-2

Juventus Falticeni – Otelul Galati II  1-0

Politeh. Galati – Cetatea Tg. Neamt  3-0

Leonard Pascani – FC Bârlad  0-0

 

Clasament

 

1.         Cetatea Suceava                 2          2          0          0          9-0      6

2.       Poli Iasi II                          2        2        0        0        4-0     6

3.       Politehnica  Galati               2        2        0        0        4-0     6

4.       Ceahlaul II                         2        1        1        0        4-0     4

5.       Pambac Bacau                    2        1        1        0        5-3     4

6.       Willy Bacau                        2        1        1        0        4-2     4

7.         Juventus Falticeni               2          1          0          1          1-1      3

8.       CFR Pascani                       2        1        0        1        2-3     3

9.       Laminorul Roman                 2        1        0        1        2-3     3

10.     Cetatea Tg. Neamt              2        1        0        1        1-3     3

11.     Aerostar Bacau                   2        0        2        0        1-1     2

12.      CSM Raraul C-lung               2          0          1          1          2-3      1

13.     FC Bârlad                          2        0        1        1        0-1     1

14.     FCM Bacau II                     2        0        1        1        1-3     1

15.     Bujorul Tg. Bujor                 2        0        1        1        0-4     1

16.     Leonard Pascani                 2        0        1        1        0-6     1

17.     Otelul Galati II                    2        0        0        2        1-3     0

18.     CF Braila                           2        0        0        2        2-7     0

 

Etapa viitoare

FC Cetate Suceava – Aerostar Bacau

FC Bârlad – CF Braila

Cetatea Târgu Neamt – Leonard Pascani

CSM Raraul C-Lung Moldovenesc – Laminorul Roman

Poli Iasi II – Otelul Galati II

FCM II Bacau  – CFR Pascani

CS Bujorii Târgu Bujor – Willy 2001 Bacau

Pambac Bacau – Ceahlaul II Piatra Neamt

Politehnica Galati – CS Juventus Falticeni

 


Intră acum și în grupul de