Schimbări majore pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii


Intră acum și în grupul de

Cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, au propus spre aprobare Consiliului Local un proiect pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii.

Potrivit proiectului de hotărâre, în intersecția dintre Calea Unirii și căile de acces la Ambro și Shopping City Suceava (calea de acces dinspre Bazar), se interzic virajele la stânga și se instituie obligativitatea de virare la dreapta pentru șoferii care ies de la Ambro și Shopping City Suceava.

Totodată, în această intersecție se desființează sistemul de semaforizare, precum și trecerile de pietoni.

trafic calea unirii

Mai mult, după cum se arată în proiectul de horărâre, trecerea de pietoni semaforizată de pe Calea Unirii, din apropierea sensului giratoriu de la intrarea în parcarea magazinului Dedeman se va muta între stațiile de autobuz  de pe ambele sensuri din zonă. Noua trecere de pietoni va fi prevăzută cu semafor, cu comandă manuală prin buton pentru pietoni.

Proiectul mai prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii să fie luate măsurile necesare pentru montarea de balize rutiere pe axa mediană a străzii Calea Unirii, amenajarea noii treceri de pietoni semaforizate şi semnalizarea rutieră corespunzătoare a noilor restricţii de circulaţie, în vederea evitării accidentelor rutiere.

Proiectul celor doi viceprimari ai Sucevei a primit avizul Poliției Rutiere, însă, până să intre în dezbatere în ședința de Consiliu Local mai este nevoie de raportul de specialitate al primarului.

 


Intră acum și în grupul de