Harșovschi: Cele două rețele de internet wireless gratuit sunt foarte des accesate de suceveni


Intră acum și în grupul de

Rețele de internet wireless gratuit din zona skate-parcului din Areni, dar și din Parcul Copilului din cartierul Burdujeni, au o mare căutare printre suceveni.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat că cele două zone în care au fost montate hot-spoturi WI-FI sunt operaționale de mai bine de o săptămână și sunt și foarte mult folosite.

Harșovschi a arătat că media traficului de internet este de 9 GB pe zi, dar și faptul că la Skate Park a fost montată o cameră de supraveghere ce va putea fi accesată de toți locuitorii Sucevei.

skate-parc

„La Skate Park s-a montat și o camera IP de mare rezoluție care ajută la supravegherea zonei. Aceasta va putea fi accesata cât de curând de toți cetățenii municipiului Suceava, prin accesarea unui link de pe site-ul primariei”, a menționat Lucian Harșovschi.

Amintim că la începutul lunii septembrie viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că în programul majorităţii PNL se află şi oferirea de internet gratuit în parcuri sau zone aglomerate din municipiu. Tot atunci, Harșovschi a spus că municipalitatea a solicitat oferte pentru servicii de internet şi nu pentru achiziţionarea de echipamente pentru că echipamentele vor fi depăşite moral în maxim doi ani şi că în acest sens va fi selectat un provider de internet care să ofere internet gratuit, municipalitatea urmând să achite circa 1.000 de lei lunar.

Mai mult, viceprimarul a explicat că în funcţie de numărul de accesări în cele două zone se vor face şi alte investiţii de acest gen în alte zone ale municipiului.


Intră acum și în grupul de