15 persoane din Șcheia au fost aduse la audieri, într-un dosar de răpire a unui bebeluș


Intră acum și în grupul de

Un număr de 15 persoane din comuna suceveană Șcheia au fost săltate de poliţiştii judiciarişti și conduse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, marți dimineața, fiind acuzate de mărturie mincinoasă. Nouă dintre inculpați au fost reținuți în arestul Poliției Județene, iar ceilalți șase și-au recunoscut faptele.

retinere politie arest mascat

Motivul pentru care cele 15 persoane din Șcheia au fost aduse la audieri este acela că au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele a doi bărbați trimiși în judecată pentru că au vrut să răpească un bebeluș de nouă luni din brațele mamei sale. Totodată, cei doi au exercitat acte de violență asupra mamei copilului.

Potrivit Poliției Județene, fapta s-a petrecut la începutul lunii iulie a acestui an, unul dintre cei doi bărbați trimiși în judecată fiind chiar tatăl copilului. Acesta, Vasile M., în vârstă de 31 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, tentativă la infracțiunea de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violență în familie”.

De asemenea, celălalt bărbat implicat, Dumitru R., de 27 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „tentativă de complicitate la infracțiunea de „lipsire de libertate în mod ilegal” și „lovire sau alte violențe”.

În urma audierilor de marți dimineața, procurorii suceveni au emis ordonanţe de reţinere cu privire la nouă suspecţi, șapte femei şi doi bărbaţi, martori în dosarul de lipsire de libertate.

Pentru punerea în executare a celor 15 mandate de aducere a suspecţilor, poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au beneficiat de suportul tactic al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale  – IPJ Suceava şi al lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

 


Intră acum și în grupul de