După restricțiile de circulație pe Calea Unirii, cei doi viceprimari ai Sucevei propun și sincronizarea tuturor semafoarelor, de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieșirea către Botoșani


Intră acum și în grupul de

La începutul acestei săptămâni, cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, au propus un proiect de hotărâre pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii. Proiectul celor doi a fost completat cu noi articole ce fac referire la montarea unui semafor în zona Bazarului, dar și la realizarea unui proiect „Lumină Verde” pentru sincronizarea tuturor semafoarelor de pe bulevardul principal.

trecere de pietoni panou fotovoltaic (5)

Astfel, conform noilor articole aduse la proiect, la trecerea pentru pietoni dintre stația de carburanți OMV și Complexul Comercial Bazar va fi montat un semafor cu comandă pentru pietoni.

Cea mai importantă modificare adusă proiectului pentru fluidizarea traficului o reprezintă achiziționarea unui studiu de trafic elaborat de o firmă specializată pentru sincronizarea de tip „Lumină Verde” a semafoarelor de pe bulevardul principal ce traversează municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieșirea către Botoșani: B-dul Sofia Vicoveanca – B-dul 1 Mai – B-dul Ana Ipătescu – Calea Unirii – Calea Burdujeni.

„În vederea implementării sistemului „Lumină Verde”, toate trecerile de pietoni de pe acest traseu vor fi semaforizate și/sau reamenajate, în funcție de recomandările studiului de trafic, după obținerea avizelor și autorizațiilor prevăzute de legislația în vigoare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Amintim că în intersecția dintre Calea Unirii și căile de acces la Ambro și Shopping City Suceava (calea de acces dinspre Bazar), conform proiectului de hotărâre se propune interzicerea virajelor la stânga și se instituie obligativitatea de virare la dreapta pentru șoferii care ies de la Ambro și Shopping City Suceava.

trafic calea unirii

Totodată, în această intersecție se desființează sistemul de semaforizare, precum și trecerile de pietoni.

După cum se mai arată în proiectul de horărâre, trecerea de pietoni semaforizată de pe Calea Unirii, din apropierea sensului giratoriu de la intrarea în parcarea magazinului Dedeman se va muta între stațiile de autobuz  de pe ambele sensuri din zonă. Noua trecere de pietoni va fi prevăzută cu semafor, cu comandă manuală prin buton pentru pietoni.

Proiectul mai prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii să fie luate măsurile necesare pentru montarea de balize rutiere pe axa mediană a străzii Calea Unirii, amenajarea noii treceri de pietoni semaforizate şi semnalizarea rutieră corespunzătoare a noilor restricţii de circulaţie, în vederea evitării accidentelor rutiere.

Pentru realizarea investițiilor cuprinse în proiect se prevede alocarea sumei de 70.000 lei, de la bugetul local, din fondul de rezervă.

Proiectul celor doi viceprimari ai Sucevei a primit avizul Poliției Rutiere, însă, până să intre în dezbatere în ședința de Consiliu Local mai este nevoie de raportul de specialitate al primarului.

 


Intră acum și în grupul de