Nechifor: Guvernul a propus alocarea sumei de 19,5 milioane de lei pentru localităţile care sunt partenere în proiectul „Utilitati si mediu”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa Cătălin Nechifor, presedintele Consiliului Judeţean Suceava:

„Am discutat cu ministrii si nu mai vreau sa ne trezim in situatia cand avem alocari financiare si sa nu le putem cheltui.

Sper să se decidă în viitoarea programare ca sumele să nu fie alocate din prima 100%, ci în două etape, prima de 60%, iar restul de finanţare cu prioritate acolo unde se mişcă treaba şi unde avem progres fizic. Nu vreau să mai fim în situaţia de a gâfâi la final. Nu e corect ca în unele zone să avem proiecte foarte greu implementate, iar altele fără sursă.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, va fi prezent mâine la Suceava în vizita oficiala, în cadrul căreia vom încerca să vedem mai multe elemente. Vom merge la ISU Rădăuţi, la ora 10.

Guvernul a propus alocarea sumei de 19,5 milioane de lei pentru localităţile care sunt partenere în proiectul „Utilitati si mediu”.

Suma  e suficientă ca localităţile să nu mai aibă dificultăţi financiare. Guvernul acoperă datoriile, Campulung – 3 milioane lei, Dorna- 7 milioane lei, Siret – 0,8 milioane lei şi tot asa.

Ma simt obligat să multumesc Guvernului după semnalele pe care le-am dat recent. Primarii nu mai au dificultăţi.

Sunt prevazute în proiectul ce se va discuta azi şi 50 milioane lei pentru drumuri judeţene, la nivel naţional şi cred că vom putea continua ce mai avem în toamna asta.

Poate săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu toţi primarii din asocierea cu Utilitati si Mediu şi să tranşăm odată pentru totdeauna problema asta ca să vedem ce facem. La anul va trebui să gasim soluţii. Cu primarii va trebuie să intelegem că sunt obligatii care fac parte din pasivul nostru. Vreau o discuţie fără încalzire politică care să ne facă să înţelegem cum funcţionează acum sistemul şi să avem un moment zero anul acesta.

Sunt multe lucruri si mi-as dori ca cei care le-au facut sa le explice. Si asta sa o faca cu totii, cei care au fost implicati. Poate intelege si colegul nostru care a fost plecat din CJ ca eu nu pot sa imi asum preluarea unuui obiectiv care nu functioneaza. La Moara inca nu functioneaza groapa de gunoi.

Eu vreau sa vad cum ei beau apa de acolo ca asa mi-au spus ca va fi apa potabila. Cei care au ofertat si au spus ca fac ce trebuie, trebuie sa o faca.”

 


Intră acum și în grupul de