„Festivalul verzei” la Milisauti


Intră acum și în grupul de

La „Festivalul verzei” ce va avea loc la sfârsitul acestei saptamâni în orasul sucevean Milisauti vor fi pregatite cazane cu sarmale învelite în foi de varza, varza cu ciolan, dar si diverse muraturi sau moare de varza pentru participantii la manifestare. Primarul localitatii, Mircea Laurus a precizat ca pe perioada festivalului vor fi concerte de muzica, dar si dansuri populare bucovinene, o parada a cailor si o expozitie cu principalele produse agricole ale localnicilor.

Actiunea include si acordarea unui premiu special, pentru producatorul care va expune cea mai mare capatâna de varza.
Varza de Milisauti aduce principalul venit al locuitorilor si se poate gasi acum în majoritatea pietelor oraselor din România. Primarul Laurus a precizat ca în localitate se produc, anual, peste 500 de tone de muraturi, în special varza si castraveti murati, care sunt cautate pentru gustul lor.

Acesta a reamintit ca locuitorii din Milisauti au fost primii din Bucovina care s-au ocupat cu cultivarea verzei si comercializarea acesteia, atât proaspata cât si murata, pe diverse piete.
Cât despre secretul gustului muraturilor de Milisauti, edilul localitatii nu a vrut sa îl dezvaluie precizând ca „e secret”.


Intră acum și în grupul de