Premierul nu vrea disfunctionalitati in sistemul de pensii administrate privat


Intră acum și în grupul de

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegatie a Asociatiei Bancilor din România, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. Seful Executivului a dorit sa se asigure ca sistemul de pensii administrate privat va începe sa functioneze transparent, eficient si ca nu vor exista disfunctionalitati. „Ma bazez pe experienta si pe credibilitatea sistemului bancar. Am încredere ca veti veni cu cele mai bune solutii pentru ca sistemul de pensii private propus de Guvern sa demareze cu succes pentru cetateni si pentru economia româneasca”, a afirmat premierul în cadrul reuniunii.

Premierul Tariceanu a precizat ca vrea sa aiba garantia ca exista discutii permanente între principalii actori implicati în acest proces: Ministerul Economiei si Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Ministerul Muncii, Casa Nationala de Pensii, sistemul bancar. O responsabilitate foarte importanta revine Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, care trebuie sa demareze campania oficiala de informare privind pensiile administrate privat, a aratat primul-ministru. Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Bancilor din România, a afirmat, în cadrul întrevederii, ca bancile sunt pregatite pentru a administra fondurile de pensii private si au facut deja propuneri Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

La rândul sau, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a aratat ca sistemul bancar trebuie consultat în permanenta în ceea ce priveste problemele importante, mentionând în acest sens extinderea autorizarii cardurilor bancare la unele categorii de salariati si la anumite categorii de pensionari. Primul-ministru a precizat ca în situatia în care plata cu cardul va fi extinsa, acesta va fi un sistem optional. Premierul Tariceanu a apreciat ca plata prin acest sistem ar putea fi benefica în cazul românilor care muncesc în strainatate. În acest context, Nicolae Danila, presedintele BCR, a mentionat ca bancile sunt pregatite pentru extinderea platii cu cardul. La întrevedere au participat reprezentanti ai principalelor institutii bancare din România .


Intră acum și în grupul de