Trei minori din Rădăuți au fost prinși de polițiști după ce au dat mai multe spargeri în localitate


Intră acum și în grupul de

Trei minori de 15 și 16 ani, din municipiul Rădăuți, au fost identificați în cursul zilei de vineri, de polițiștii din localitate, după ce au dat mai multe spargeri.

minor prins de politisti

„În urma activităţilor specifice derulate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți au fost identificaţi trei minori de 15 respectiv 16 ani, din municipiul Rădăuţi, care au sustras din incinta unei firme de curierat mai multe bunuri, fiind probată în sarcina acestora alte trei infracţiuni de furt calificat şi una de distrugere”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Potrivit sursei citate, în seara zilei de 4 octombrie, doi dintre tineri au sustras două poșete de damă în care se aflau bunuri în valoare de 1.400 lei, din vestiarul unei firme, prin forțarea și escaladarea unui geam.

Polițiștii au reușit să recupereze cele două poșete și o pereche de ochelari în valoare de 500 lei, ce au fost aruncate în pârâul Toplița, care traversează orașul.

De asemenea, în noaptea de 11 spre 12 octombrie a.c., minorii au sustras aparatură electronică și alte bunuri în valoare de 2.500 lei, din locuința unui bărbat din municipiul Rădăuți.

Ulterior, în noaptea de 17 spre 18 octombrie a.c., minorii au forțat ușa de la intrarea într-un bar și au sustras din interior o boxă audio în valoare de 400 lei.

Ultima ispravă a tinerilor aflată în atenția polițiștilor este distrugerea oglinzilor a două autoturisme, prin lovituri cu picioarele, prejudiciul fiind de circa 400 lei.

Polițiștii au precizat că prejudiciul total se ridică la aproximativ 4.800 lei, din care a fost recuperată suma de 2.000 lei.

„În cauză, s-au dispus măsuri ca minorii să fie expertizați medico-legal psihiatric, în vederea stabilirii discernământului, urmând ca, în funcție de rezultat, să se solicite luarea unor măsuri preventive”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de