Gospodărie din localitatea Poieni Solca distrusă de un incendiu din cauza coşului de fum


Intră acum și în grupul de

Gospodăria unui bărbat din comuna Poieni Solca a fost cuprinsă duminică dimineața de un incendiu violent, la fața locului intervenind pompierii militari de la Garda de Intervenţie Solca cu două autospeciale.

atelier mobila incendiu (3)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardeau cu flacără deschisă acoperişurile casei şi bucătăriei de vară, construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la o locuinţă învecinată.

Găleată a menționat că incendiul a fost lichidat după circa două ore, flăcările mistuind acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi acoperişul bucătăriei de vară pe 20 de metri pătraţi.

De asemenea, s-au degradat bunuri casnice, precum şi tavanele şi pereţii portanţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neizolat termic faţă de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul construcţiilor afectate de flăcări, un adăpost de animale şi locuinţa învecinată”, a precizat plt. adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de